Šta se zapravo desilo u kotorskoj sudnici? Majka Beograđanke tvrdi da je sudija odglumila da ju je njena ćerka napala, pa je onda smjestila u zatvor! - Volim Podgoricu

Šta se zapravo desilo u kotorskoj sudnici? Majka Beograđanke tvrdi da je sudija odglumila da ju je njena ćerka napala, pa je onda smjestila u zatvor!

Sudija kotorskog Suda za prekršaje Jelena Stanišić napadnuta je juče na dužnosti u toku vođenja prekršajnog postupka protiv Stevana Prpe. Navodno nezadovoljna zbog donijete odluke, nju je najprije verbalno, a zatim i fizički napala Sara Vidak (20), Prpina djevojka, prenijele su Vijesti prve informacije. Međutim, prema riječima Sarine majke, Olivere Vidak, nema ni govora o bilo kakvom napadu na sudiju Stanišić, a ljetovanje koje bi trebalo da ostane u lijepom sjećanju, biće sve samo ne to. Njenoj ćerki je određeno zadržavanje od 72 sata.

 

– Došli smo zbog saobraćajnog prekršaja Stevana Prpe, momka moje ćerke. On je imao zakazano kod nje, a ona je od početka bila neprijatna i odbojna. Izbacila nas je, a mi smo po savjetu policajca otišli u policijsku stanicu, gdje su bili jako fini i objasnili da se vratimo u 12 časova kod sudije za prekršaje, odakle smo otjerani – objašnjava Olivera Vidak za Telegraf.

Sara Vidak dok joj se ukazuje pomoć, Foto: privatna arhiva

Prema njenim riječima, vratili su se kod sudije u 11.50, ali ih je opet verbalno napala i nije željela da dalje komunicira na kulturan način, već bila vrlo drska i bezobrazna, navodi Vidak. Sudija Stanišić je rekla da to nije njen slučaj, ali kada je policajac u tom trenutku ušao noseći papire, pustila je Stevana Prpu u sudnicu.

“M*RŠ NAPOLJE!”

– Nije mu dozvolila da priča niti da objasni slučaj, jer Stevan nije kriv. Odredila je kaznu od 90 evra bez saslušanja. Kad sam pročitala odluku, mirno sam prišla i pitala kome mogu da uložim prigovor, na šta je Jelena Stanišić izašla i počela da viče na nas. Nije želela da nas sasluša, već je pričala sa nama bezobrazno i povišenim tonom. Onda je uprla prst u mene i vikala da izađem, čak je u jednom momentu rekla “m*rš, napolje” i odmahivala prstom ka vratima – objašnjava Olivera Vidak.

Tada je sudiji prišla Oliverina ćerka, Sara.

– Sara je mirno prišla i na njenim vratima, gde je Jelena stajala, pitala “gospođo, samo želimo da pitamo koja je procedura“, ona joj je na to odbrusila da napusti prostoriju i krenula da zatvara vrata, pa je uhvatila Saru za ruku. U tom momentu je Sara okrenula svoju ruku, ne njenu, da bi se oslobodila stiska i rekla joj “odakle vam pravo da me držite za ruku”. Tek tada je sudija postala svesna šta je uradila, počela je da urla i pravi scenu kako je Sara nju povredila i odatle nastaje haos – priča Olivera Vidak.

Sudija Stanišić prvo rekla da nije njen slučaj, Foto: Profimedia/Caia Image

Sudija Jelena Stanišić je tada tražila privođenje Sare Vidak. Iz Uprave policije danas su saopštili da su odmah reagovali po prijavi događaja i da je osumnjičena juče uhapšena.

ADVOKAT: EKSTREMNO PONAŠANJE JER JE DRŽAVLJANKA SRBIJE?

Advokat Srđan Lješković koji zastupa Saru Vidak, ocenio je u izjavi za borba.me da je nedopustivo ponašanje tužilaštva u Kotoru, kako prema okrivljenoj, tako i prema advokatima odbrane.

– Podnećemo krivičnu prijavu protiv sudije zbog lažnog prijavljivanja i davanja lažnog iskaza pred Osnovnim državnim tužilaštvom Kotor. Nadam se da iza ovakvog ekstremnog ponašanja sudije za prekršaje i tužilaštva Kotor ne stoji politika da se prema mom klijentu ovako odnose samo zato jer je državljanka države Srbije. Javnim putem pozivam Vrhovnog državnog tužioca da spreči ovo i ovakvo iživljavanje, da pokrene postupak protiv tužioca Ljiljane Milić i da uputi da se većina osnovnih državnih tužilaca ponašaju u skladu sa zakonom prema okrivljenim i njihovim braniocima – rekao je Lješković.

Advokati odbrane pozvali su nadležne da javno objave snimak iz hodnika Suda za prekršaje, kojim će se utvrditi ko govori istinu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com