I u Meljinama moguće apliciranje za kupovinu stanova po povoljnim uslovima - Volim Podgoricu

I u Meljinama moguće apliciranje za kupovinu stanova po povoljnim uslovima

Kompanija Igalopromet doo, koja je uz Igalopromet holding doo, ponudila stanove na prodaju po povoljnim uslovima u Herceg Novom, za rješavanje stambenog prostora, u sklopu projekta 1000+, prešla je sa B na A listu investitora, saopšteno je iz ove kompanije.

To znači da će u sljedećem javnom pozivu za učešće u kupovini stanova po povoljnim uslovima Novljani moći da apliciraju za kupovinu stanova koje ova firma nudi na lokaciji u Meljinama.

Riječ je o 28 stambenih jedinica, a ovi stanovi bili su na B listi investitora, na kojoj su stanovi za koje je u toku prikupljanje neophodne dokumentacije.

Projektni odbor revidovao je dokumentaciju, zbog čega je ovaj investitor sada na A listi.

Podsjetićemo da je Igalopromet holding doo u III javnom pozivu za prodaju stanova po povoljnim uslovima u Sutorini ponudio 22 stana.

Kako je nedavno saopšteno iz MORT-a, u III fazi projekta 1000+ u Herceg Novom je podnijeto 26 aplikacija za kupovinu stanova.

Planirano je da prva grupa vaučera bude dodijeljena prioritetnim licima u septembru. Domaćinstva koja imaju prioritet su: samohrani roditelji, odnosno staratelji, lica sa invaliditetom, porodična domaćinstva čiji je član lice sa invaliditetom, porodična domaćinstva sa djecom sa smetnjama u razvoju, mladi koji su bili djeca bez roditeljskog staranja i žrtve nasilja u porodici.

Nakon toga, vaučeri će se dodjeljivati ciljnim grupama i to: 40 odsto korisnicima čiji je član porodičnog domaćinstva zaposlen u javnom sektoru, 30 odsto bračnim supružnicima kod kojih oba supružnika imaju do 35 godina života i 30 odsto ostalim korisnicima. U prethodne dvije faze Projekta 1000+ stambeno pitanje riješilo je 809 porodičnih domaćinstava, odnosno 2149 građana Crne Gore.

Radio Jadran

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com