TUČE NA PODGORIČKOM AERODROMU! Turisti u šoku, niko ne reaguje - Volim Podgoricu

TUČE NA PODGORIČKOM AERODROMU! Turisti u šoku, niko ne reaguje

Vlasnici dva privredna društva registrovana za obavljanje taksi prevoza Rojal plus i Lider Aleksandar Boban Vujović i Rajo Božović, uputili su juče dopis Aerodromima Crne Gore-Podgorica, Komunalnoj policiji i Komunalnoj inspekciji u nadi da će konačno preduzeti konkretne mjere na suzbijanju višegodišnjeg problema koji imaju sa “divljim taksistima” koji im svakodnevno bukvalno “otimaju” putnike.

Vujović i Božović navode da su mnogo novca uložili i u vozni park i u 24 pozicije koje plaćaju na aerodromu da bi trpjeli zlouotrebe sa svih strana. Ističu i da su u posljednje vrijeme sve češći fizički obračuni suprotstavljenih strana što je ružna i nepotrebna slika koja se šalje, najprije o Aerodromu kao instituciji a onda i o gradu i državi obzirom da je turistička sezona u jeku, piše Dan.

“Obraćamo Vam se kako bi Vas upoznali sa problemom na Aerodromu Podgorica, koji se ne rješava već duži vremenski period a odnosi se na “divlje taksiste”. Već duži niz godina grupa od 10-12 osoba (divljih taksista) radi ličnog interesa konstantno remeti javni red i mir na Aerodromu Podgorica i sve češće fizički (što može potvrditi izlazak patrole na lice mjesta) se obračunavaju sa taksi vozačima zaposlenim u našim taksi udruženjima koji smo zakupci parking prostora na podgoričkom aerodromu i koje legalno i uskladu sa zakonom obavljaamo taksi prevoz. Sredinom prošle sedmice došlo je i do fizičkog kontakta između našeg vozača i jednog nelegalnog taksiste koji su spriječili drugi taksisti na aerodromu, nakon čega je nastavljeno verbalno vrijeđanje od strane “divljih taksista” na očigled brojnih turista koji su se tu nalazili”, naveli su Božović i Vujović u dopisu.

Oni su naveli da je to samo jedan od primjera sa kojima se svakodnevno suočavaju a da niko ne reaguje od nadležnih institucija.

“Česti su slučajevi i međusobnih tuča na aerodromu zbog otimanja putnika prvo legalnim taksistima, a onda i između sebe a redovni su i fizički obračuni sa službom zaštite na aerodromu. Ističemo da su ova lica odavno evidentirana od strane Aerodroma Podgorica kao nelegalni prevoznici i neko ko ometa nesmetano funkcionisanje saobraćaja ispred same aerodromske zgrade. Komunalna policija ne radi svoj dio posla, iz nepoznatih razloga, što dodatno daje motiv i uliva sigurnost da su “divlji taksisti” nedodirljivi na aerodromu što nije slučaj ni na jednom aerodromu pa čak ni na tivatskom. Zbog svega mišljenja smo da je vrijeme da se ovaj problem konačno riješi kako bi se izbjegao veći incident. Voljni smo da zajednički pristupimo rešavanju ovog problema”, napisali su između ostalog u dopisu Božović i Vujović.

Izvor: Dan

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com