Podgoričaninu za prebijanje dječaka samo sedam mjeseci zatvora - Volim Podgoricu

Podgoričaninu za prebijanje dječaka samo sedam mjeseci zatvora

Podgoričanin D.K. ogorčen je zbog presude Osnovnog suda u Podgorici kojom je D.S. kažnjen sa sedam mjeseci zatvora zbog otmice i prebijanja njegovog desetogodišnjeg sina.

D.K. je u razgovoru za Dan naglasio da je osoba koja je napala njegovog sina i ranije osuđivana zbog nasilja nad maloljetnim licem, zbog čega je kazna, kako je kazao, nerealno mala.

D.S. je osuđen na sedam mjeseci zatvora zbog krivičnih djela protivpravno lišenje slobode i nanošenje teških tjelesnih povreda.

“Zapanjen sam odlukom suda. Na ovaj način su lice koje je i ranije osuđivano nagradili zbog prebijanja djeteta. Ja bih najviše volio da se ništa od ovoga nije dogodilo, ali nijesam mogao da ostanem imun na ovakvu odluku suda”, kazao je D.K. za Dan.

Incident u kojem je njegov sin L.K. (10) zadobio povrede dogodio se 16. aprila ove godine. Dječak je policajcima ispričao daje tog dana, oko 19 sati, otišao na teren da sa drugovima igra fudbal. Nakon nekog vremena, verbalno ga je napao dječak, koji je zatim i fizički nasrnuo na njega. Kada ga je L.K. odgurnuo od sebe, dječak je pozvao oca mobilnim telefonom.

Dječak je sa drugom krenuo kući, kada ga je automobilom presreo D.S., otac dječaka koji ga je prethodno napao. Desetogodišnjak je policajcima ispričao da ga je D.S. uhvatio za podlaktice kako ne bi mogao da se brani i svom sinu rekao: „Sad ga udaraj”. Taj dječak mu je zadao više udraca pesnicama i nogama po butinama i kukovima.

Nakon toga, D.S. je prebijenom d ječaku rekao: „Uđi u kola da te ne zakoljem”. Tada je, prema navodima iz prijave, dječaka nasilno ugurao u svoje vozile, pri čemu je zadobio i povredu ruke. Kada ga je nasilno ubacio u vozilo, krenuoje s njim u pravcu suprotnom od dječakove kuće. Preplašena djeca otrčala su do roditelja prebijenog dječaka, nakon čega su njegove majka i strina otrčale i zaustavile D.S., u čijem vozilu je bio preplašeni i povrijeđeni desetogodišnjak.

D.K. je po povratku kući saznao za incident, pa je sa suprugom sina odveo u Urgentni centar jer je imao više povreda, a ruka mu je bila natečena. Tamo mu je saopšteno da mora poći u stanicu policije. D.K. i njegov sin javili su se podgoričkim inspektorima, gdje je lječak detaljno opisao incident i način dobijanja povreda. Osumnjičeni je odmah nakon toga priveden.

“Naknadno sam saznao da je D.S. već ranije osuđivan za nasilje nad maloljetnom osobom i neshvatljivo je da mu se kao povratniku izriče ovako blaga kazna”, kazao je D.K.

Tvrdi i da zbog djeteta nije želio da slučaj iznosi u javnost, ali da je bio primoran nakon ove presude koja, kako smatra, navodi osuđene da nastave da zlostavljaju djecu.

Odbranila sina

Majka napadnutog dječaka dala je izjavu policiji odmah nakon incidenta. Ispričala je da je sporne noći sina pozvala da dođe kući sa obližnjeg igrališta. Iada je vidjela da je krenuo, ušla je u kuću. Nedugo zatim začula je viku i izašla je vani. Komšije su joj kazale da joj je neko oteo sina i ubacio ga u auto. Ona je otrčala do kola, gdje je na zadnjem sjedištu bio njen sin. Bijesna, kako tvrdi, i preplašena za dijete, otvorila je vrata vozača i počela da ga udara pesnicama. Ona je kazala da ne poznaje čovjeka koji je napao njenog sina.

(Dan)

1 komentar

  1. After study just a few of the weblog posts in your website now, and I really like your way of blogging. I bookmarked it to my bookmark web site listing and might be checking back soon. Pls try my site as properly and let me know what you think.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com