Što da plaćam vožnju u Srbiji skupo, kad za te pare mogu do Los Anđelesa da polažem za 10 dolara! Legendarna priča Vlada Divca! - Volim Podgoricu

Što da plaćam vožnju u Srbiji skupo, kad za te pare mogu do Los Anđelesa da polažem za 10 dolara! Legendarna priča Vlada Divca!

Nevjerovatna priča srpskog centra iz dana kada je došao u NBA ligu.

Legendarni srpski košarkaš Vlade Divac godinama je vozio Jugo 45 bez dozvole po Beogradu iz perioda dok je igrao u Partizanu. Nije od silnih treninga stigao da polaže, pa se “švercovao” na ime kod saobraćajne policije, a znao je da vozi dobro.

Međutim, kada je došao u NBA u Los Anđeles Lejkerse 1989. godine morao je da polaže. Tada je i ispričao legendarnu priču.

– Problem sam rešio za 10 dolara, toliko su koštali formulari za polaganje. Testove sam položio uz pomoć prevodioca, a sa vožnjom nije bilo problema. Međutim, izračunao sam da je jeftinije da se kupi karta do Los Anđelesa i tu položi ispit nego u Beogradu.

– U Beogradu te deru u školi, što na časovima, pa na dopunskim časovima, pa te obore jedno 5,6 puta dok ne “stekneš sigurnost” a sve to košta.

– Za te pare čovek može da dođe u Ameriku i da se vrati sa vozačkom dozvolom. – ispričao je Divac pre mnogo godina za magazin “Koš”

418 komentara

  1. An impressive share! I've just forwarded this onto a co-worker who had been doing a little research on this. And he in fact bought me dinner simply because I discovered it for him… lol. So let me reword this…. Thank YOU for the meal!! But yeah, thanks for spending the time to talk about this subject here on your web site.

  2. This is the perfect website for everyone who hopes to find out about this topic. You realize a whole lot its almost hard to argue with you (not that I really would want toÖHaHa). You certainly put a new spin on a topic that has been discussed for years. Wonderful stuff, just wonderful!

  3. Right here is the right website for everyone who wishes to understand this topic. You understand a whole lot its almost tough to argue with you (not that I personally will need toÖHaHa). You certainly put a brand new spin on a subject that's been written about for years. Great stuff, just great!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com