Home / PG INFO / Aktuelno / Podgorica: Pokloni, zamijeni ili prodaj korišteni udžbenik do kraja mjeseca u Delti

Podgorica: Pokloni, zamijeni ili prodaj korišteni udžbenik do kraja mjeseca u Delti

Gradski odbor Sindikata prosvjete Crne Gore Podgorica organizovaće tradicionalnu akciju “Pokloni, zamijeni ili prodaj korišteni udžbenik” od 22. do 31. avgusta u tržnom centru Delta City.

Podgorički odbor Sindikata prosvjete je poručio da su duboko svjesni značaja poziva prosvjetnog radnika za društveni život i ukupno blagostanje društva, kao i trenda dalje društvene marginalizacije te profesije.

-Društvo koje ne cijeni svoju prosvjetu nije društvo slobodnih građana, spremnih da sami stvaraju svoju budućnost. Kao društveno odgovorna organizacija, ističemo i sljedeću činjenicu-za roditelje naših učenika veoma je teško kvalitetno pripremiti đake za polazak u školu. Stoga, organizujemo i ove godine tradicionalnu akciju “Pokloni, zamijeni ili prodaj korišteni udžbenik”, četrnaesti put”, navode u Gradskom odboru SPCG Podgorica.

Akcijom su željeli da u društvu, a prije svega kod učenika, reafirmišu osnovnu društvenu vrijednost-solidarnost i pomaganje onima kojima je to potrebno.

-Nažalost, ostaje nam da još jednom konstatujemo činjenicu da u okviru svoje javne obrazovne politike ovo društvo zamišlja škole kao zbir građevinskih objekata, a prosvjetne radnike kao materijalni trošak ovom društvu. Čini se da je profit jedini pokretač i mjerilo našeg društva, a vrijednosti i znanje kojima bi trebalo oplemeniti nove naraštaje samo prepreka u ostvarivanju tog profita, kažu u podgoričkom odboru Sindikata prosvjete, poručujući da se nadaju da će njihova ukupna aktivnost, kao i ova akcija, doprinijeti poboljšanju položaja prosvjetnih radnika i povratku pravim vrijednostima u društvu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *