SRPSKOJ AMBASADI ODOBRENA POSJETA SARI U SPUŽU: Prvo da vidimo u kakvom je zdravstvenom stanju pa sastanak sa upravnikom! - Volim Podgoricu

SRPSKOJ AMBASADI ODOBRENA POSJETA SARI U SPUŽU: Prvo da vidimo u kakvom je zdravstvenom stanju pa sastanak sa upravnikom!

Konzulka Srbije u Podgorici Vesna Radojević dobila je dozvolu od crnogorskih vlasti da po sjeti beogradjanku Saru Vidak (20) kojase nalazi u Spužu zbog navodnog napada na sudiju u Kotoru.

Radojević je već je krenula u Spuž.

-Najvažnije je da se ona uveri u kakvom je zdravstvenom stanju Sara i da li ima adekvatnu negu tamo. Zbog uslova u kojima boravi, naša konzulka će imati sastanak i sa upravnikom zatvora u Spužu – otkriva izvor srpskog Kurira.

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Zoran Bingulac za Kurir kaže da kompletna diplomatska misija u Srbiji i dalje čini maksimalne napore da pomogne srpskoj državljanki Sari Vidak.

– Svi vidimo kakav tretman ima naša državljanka u crnogorskim medijima. Želja nam je da ovaj slučaj ne dobije nezaslužene i neadekvatne dimenzije. U stalnom kontaktu smo sa advokatom Sare Vidak i preduzimamo sve mjere koje nam međunarodne konvencije dozvoljavaju, prije svega propisi koji se tiču nemiješanja u unutrašnje stvari zemlje domaćina – izjavio je Bingulac.

FOTO: PRINTSCREEN FACEBOOK
Podsetimo, Sara, njena majka i dečko Stevan Prpa u Kotor su došli u ponedjeljak, da bi se na ona na moru oporavila, jer je prije mesec dana bila u bolnici, ali im se odmor pretvorio u pakao. Tog dana Prpa je na parkingu imao saobraćajni incident, a kako nije mogao da se dogovori sa drugim vozačem, koji nije pristao na evropski nalog, policija mu je dala poziv za sud za prekršaje i izrečena mu je kazna od 90 evra.
Ono sto se dogadjalo u kotorskom sudu za prekrsaje jos uvije je nepoznanica.  Sari je odredjen pritvor od 30 dana zbog navodnog fizičkog napada na sudiju, dok njen advokat tvrdi da je bilo suprotno – navodno je sudija napala njegove klijente. On traži da se pregleda snimak iz kotorskog suda.

1 komentar

  1. I wish more people would write blogs like this that are actually helpful to read. With all the crap floating around on the web, it is rare to read a blog like yours instead.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com