Državljanin BiH preminuo nakon što je spasio mladića u Igalu - Volim Podgoricu

Državljanin BiH preminuo nakon što je spasio mladića u Igalu

Državljanin Bosne i Hercegovine Senaid Išerić iz Ilijaša, preminuo je u nedjelju, 26. avgusta u herojskom činu spašavanju mladića od utapanja u moru. Tragedija se dogodila u Igalu u poslijepodnevnim satima.

Išerić je bivši vojnik Oružanih snaga BiH i bio je sekretar Udruženja antifašista i boraca NOR-a Ilijaš. O njemu su svi imali samo riječi hvale.

“Ostali smo bez velikog čovjeka i prijatelja, bez velikog druga i borca. Dragi naš druže, dragi prijatelju, ni jedna riječ u ovom momentu ne može da opiše tugu niti prenese osjećanja koja se u ovom momentu isprepliću, od ljutnje što se to desilo tako do beskrajne tuge jer smo te izgubili. Hvala ti za sav tvoj rad, za svo tvoje beskrajno zalaganje, za tvoju nesebičnost i tvoju požrtvovanost! Hvala ti za svaku tvoju pomoć, za svaku lijepu i toplu riječ, za napredak našeg udruženja! Upravni odbor udruženja porodici Išerić izražava duboko iskreno saučešće povodom smrti našeg prijatelja”, saopšteno je iz Udruženja antifašista iboraca NOR-a Ilijaš.

Kako piše portal Klix.ba, Išerić je vidio muškarca kako se guši u moru i nije oklijevao ni malo, te je odmah priskočio u pomoć. Spasio ga je, ali je on nažalost preminuo. Detalji nisu poznati.

Iza Išerića su ostali supruga i dvojica sinova. Datum sahrane će biti objavljen naknadno.

(Klix)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com