PRIJETILI SALAHU: Ti si u inostranstvu, ali je tvoja majka u Egiptu - Volim Podgoricu

PRIJETILI SALAHU: Ti si u inostranstvu, ali je tvoja majka u Egiptu

Visoki zvaničnik Egipatske fudbalske federacije (EFA) uputio je prijetnje porodici Mohameda Salaha, nakon što je Liverpulov as okrivio čelnike egipatskog fudbala za neuspjeh na Mundijalu u Rusiji.

Kaled Lateif, član upravnog odbora FA, upozorio je Salaha i podsjetio ga da možda on nije stanovnik Egipta, ali njegova majka jeste.

“Volio bih da podsjetim Moa Salaha da je njegova majka još u Egiptu. Ti si u inostranstvu i možeš da radiš šta želiš. Ko razumije, razumije”, napisao je Lateif na Tviteru.

 

https://twitter.com/KhaledLateif/status/1034309016241860608

Njegov komentar je objavljen nedugo nakon što je Salah objavio dva snimka na svojoj Facebook stranici u kojima je kritikovao EFA zbog slabih izdanja nacionalnog tima u Rusiji.

Egipat je završio takmičenje kao posljednji u grupi, iza domaćina, Urugvaja i Saudijske Arabije.

Salah je, između ostalog, kritikovao odluku da trening kamp reprezentacije bude u Čečeniji, daleko od mjesta odigravanja utakmica.

Govorio i da u kampu nije bilo organizacije, da su gosti uznemiravali fudbalere, budili ih u sred noći da bi razgovarali sa njima.

Tokom Mundijala, Salah je imao obavezu da izađe na stadion u Groznom, u društvu čečenskog lidera Ramzana Kadirova, a pominjalo se i da je postao počasni građanin Čečenije.

On je u jednom trenutku razmišljao i da napusti selekciju, jer, kako su javiljali mediji, nije želio da bude “politički pion”.

Poslije njegove objave, još jedan zvaničnik EFA Magdi Abd El Gani napao je Salaha, nazvavši ga – svinjom.

“Ovo je moja fotografija sa četvoricom igrača i svinjom u bijelom”, napisao El Gani.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com