Patrijarhu Pavlu savjetovali da ne ide pored Ade Ciganlije zbog golišavih žena, njegov odgovor ZLATA VRIJEDI! PRIČA KOJA SE ČITA U JEDNOM DAHU - Volim Podgoricu

Patrijarhu Pavlu savjetovali da ne ide pored Ade Ciganlije zbog golišavih žena, njegov odgovor ZLATA VRIJEDI! PRIČA KOJA SE ČITA U JEDNOM DAHU

Brojne su o patrijarhu Pavlu. Ostao je upamćen po svojoj skromnosti i mudrosti. Nije tajna da je pokojni patrijarh uvijek radije išao prevozom, te o njemu kruži jedna nevjerovatna priča o odlasku u crkvu na Banovom brdu.

Naime, nepoznata djevojka ispričala je svojevremeno kako joj je jedan komšija, želeći da joj dočara da sreća zavisi od mudrosti pomenuo priču o patrijarhu koja se i dan danas prepričava.

 

Prenosimo vam u cjelosti:

“Juče mi je deka iz mog komšiluka objašnjavao šta je sreća. Objasnio mi je da je sve način shvatanja, a zatim mi je spomenuo patrijarha Pavla i jednu priču o njemu. Želio je da mi dočara da sreća zavisi od mudrosti.. Jednom je trebalo da ide na službu u crkvu na Banovom brdu. Bilo je ljeto i opasna vrućina, priča mi deka.

 

Patrijarh Pavle se spremao, a đakon ga je pitao kako će do tamo stići i predložio mu da je najbolje da idu autom zbog visokih temperatura.

 

Budući da se Patrijarh Pavle rado vozio autobusom, rekao mu je: “Ne, ići ćemo autobusom kao i uvijek”. Đakon mu je sugerisao da ne idu autobusom jer on prolazi pored Ade Ciganlije.

 

Zato što je ljeto, zato što su ljudi, pogotovo žene oskudno obučene. Neke čak i gole, smije se deka koji mi ovo priča.

Zlatni savjet patrijarha Pavla: Evo kako da ne zalutate u ovom posustalom svijetu!

 

Patrijarh mudri insistira da ide autobusom. I tad mu je đakon rekao:

 

– Nije zgodno da idemo autobusom, ima mnogo razgolićenih žena koje idu sa plaže.

 

Tada mu je patrijarh Pavle odgovorio: “Svako vidi ono što želi”.

 

Ja ne znam bolju priču od ove. A nisam je znala ranije”, ispričala je neimenovana djevojka.

 

(Espreso)

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com