DJEVOJČICA POKUŠALA DA SE UBIJE: Pronašle je drugarice krvavu u školskom WC-u sa žiletom u rukama - Volim Podgoricu

DJEVOJČICA POKUŠALA DA SE UBIJE: Pronašle je drugarice krvavu u školskom WC-u sa žiletom u rukama

Teodora S. (15) iz sela Ljukovo, učenica prvog razreda Srednje stručne škole “Branko Radičević” u Rumi isjekla je žiletom sebi vene u školskom toaletu u utorak popodne na velikom odmoru! Nju su pronašle drugarice kako krvavih ruku sjedi na WC šolji i odmah pozvale lekare Hitne pomoći, koji su uspeli da spasu život nesrećnoj djevojčici. Ona je prebačena u Opštu bolnicu u Sremskoj Mitrovici i nalazi se van životne opasnosti.

Njeni drugovi iz razreda ostali su u šoku kada su saznali da je Teodora pokušala da se ubije.

– Ona je oko 16.30 sati sa dvije drugarice na velikom odmoru otišla u WC. Drugarice su izašle, ali Teodore nije bilo, pa su je pozvale da izađe iz kabine. Pošto se nije javljala, otvorile su vrata i zatekle je kako sedi na WC šolji sa žiletom u ruci dok joj niz dlanove curi krv. Odmah su shvatile da je Teodora prerezala vene i brzo su pozvale Hitnu pomoć. Ljekari su na vrijeme stigli, previli Teodorine ruke i tako joj spasili život. Prebačena je u Dom zdravlja u Rumi, a kada joj je došla majka, odvezli su je u Opštu bolnicu u Sremskoj Mitrovici. Tamo se oporavlja,s aznali smo da je dobro i svima nam je laknulo – kažu Teodorini drugovi, još uvijek pod utiskom događaja.

U bolnici u Sremskoj Mitrovici kažu da je Teodora S. u potpunosti zbrinuta i da rane koje je sebi nanijela nisu opasne po život.

– Djevojčica je dovezena sa posekotinama na rukama koje je zadobial prilikom pokušaja samopovređivanja, pošto je žiletom prerezala vene. Ljekari Urgentnog prijema obavili su svu neophodnu dijagnostiku, rana je previjena, a ona je upućena na psihijatrijski specijalistički pregled – stoji u saopštenju PR službe mitrovačke bolnice.

Direktor Srednje škole “Branko Radičević” Mirko Zrnić rekao je za Informer da je brzom reakcijom učenika, nastavnika i ljekara izbjegnuta tragedija.

– Đaci i nastavnici koji su pronašli Teodoru bili su vrlo pribrani, brzo su pozvali Hitnu pomoć, pa je nađoj ušenici spašen život. Koliko sam čuo, rane koje je napravila sebi, nisu tako duboke, ali nisu ni bezazlene. Satima smo pokušavali da dobijemo telefonom njenu majku, ali ona se pojavila tek uveče – kaže Zrnić.

ČUDNA JE, I RANIJE SE POVREĐIVALA

Teodora S., živi sa majkom i mlađom sestrom u Ljukovu kod Inđije, dok joj otac radi u Nemačkoj. Jedno vrijeme živjela je sa porodicom u Irigu. Njeni drugovi kažu i ranije bila problematična i nanosila sebi povrede.

– Teodora je čudna djevojka, imala je psihičkih problema, koje očigledno nije sama uspjevala da riješi. Ruke su joj išarane ožiljcima od pokušaja presecanja vena. Nekoliko puta smo je mi drugovi vodili u Hitnu pomoć da je pregledaju, pošto se sjekla staklom i žiletom – pričaju njeni drugovi.

Informer/Telegraf

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com