I NEBO PLAČE ZBOG MALE ANABELE DŽONKIĆ (8): Majka ju je napustila dok je bila beba, nema ko ni da je sahrani - Volim Podgoricu

I NEBO PLAČE ZBOG MALE ANABELE DŽONKIĆ (8): Majka ju je napustila dok je bila beba, nema ko ni da je sahrani

Mile Džonkić, otac Anabele Džonkić (8), koja se u ponedjeljak udavila u Dunavu u selu Kostol kod Kladova, doživio je nervni slom kada su mu policajci saopštili da mu je ćerka preminula, zbog čega je smješten na psihijatriju negotinske bolnice, pod stalnim nadzorom ljekara i policije.

– Kada je čuo tragičnu vijest, Mile je počeo da plače i da se trese. Kukao je na sav glas i udarao se po glavi. Bio je van sebe. Zbog toga su ga policajci odmah stavili u kola i odvezli u bolnicu. I sada paze na njega, jer strahuju da bi čovjek, u nervnom rastrojstvu, mogao da naudi sebi – kaže izvor.

Mještani Kostola i juče su bili u šoku zbog smrti malene Anabele, koja je stradala prvog dana škole. Ona je u ponedjeljak bila sa drugarima na nastavi, pošla je u drugi razred, a predveče je sama otišla do rijeke, popela se na čamac i upala u vodu. Sutradan ju je pronašao komšija.

– Mile je obožavao Anabelu, ali nije najbolje brinuo o njoj. Ponašao se previše opušteno prema njoj, više kao da joj je djeda, a ne otac i autoritet. Nije pokazivao roditeljsku odgovornost. Zato je Anabela, koju je majka napustila kad je bila beba, pošto je žena psihički oboljela, često bila sama i neuredna. Lutala je selom i prosila za hranu – kaže jedan mještanin.

Anabela je jedno vrijeme bila i u hraniteljskoj porodici, pošto je njen otac završio u zatvoru zbog neplaćanja alimentacije djeci iz prvog braka.

– Ona je bila tri mjeseca kod nas u porodici. Užasno smo potreseni! Bila je prepametna i prelijepa. Hiperaktivna je uvijek bila, sve je voljela da zna, sve da pipne i vidi, ali dok je bila kod nas, nikada nije bila problematična – kroz suze kaže Anabelin hranitelj iz sela Korbovo.

Neutješni čovjek kaže da je, dok je Anabela bila kod njih u kući, njen otac dolazio i molio ih da mu dozvole da s njom provede barem vikend.

– Bila je seoska slava Petrovdan i Mile je došao da nas moli da je uzme za vikend. Centar za socijalni rad je to dozvolio i Anabela je otišla. Navodno su dijete vidjeli te večeri na ulici kako zapušteno šeta po magistrali – kaže sagovornik.

Nema ko da je sahrani
Obdukcija tijela Anabele Džonkić završena je juče i utvrđeno je da se dijete utopilo. Još se ne zna kada će djevojčica biti sahranjena, pošto je njen otac u teškom stanju i ne zna se kada će napustiti bolnicu.
– Anabela je imala tešku sudbinu. Živela je bez majke, po tuđim porodicama. Sada nema ko ni da je sahrani. Nadamo se da će Mile uspeti da se oporavi od šoka i da barem sahrani dete kako dolikuje – kaže jedan meštanin.

Izvor: Kurir.rs/Ivan Milićević

2 komentara

  1. I’m impressed, I need to say. Actually rarely do I encounter a blog that’s both educative and entertaining, and let me inform you, you’ve gotten hit the nail on the head. Your idea is outstanding; the problem is one thing that not enough people are speaking intelligently about. I am very completely happy that I stumbled throughout this in my seek for one thing referring to this.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com