Nakon lažnog prica od MONTENEGRA, na kraljevskoj sceni pojavilo se još jedno ime – Antonije Četvrti, princ od Srbije - Volim Podgoricu

Nakon lažnog prica od MONTENEGRA, na kraljevskoj sceni pojavilo se još jedno ime – Antonije Četvrti, princ od Srbije

Antonios Zupanos (Župan?) ili Njegovo carsko veličanstvo Antonije Četvrti, Veliki vojvoda od Srbije, kako se predstavlja na mrežama, još jedan je u nizu “plemića” koji su, nakon Černetića, počeli da niču duž granica Balkana.

 

Najnoviji “srpski princ” tako tvrdi da je, ni manje, ni više, potomak kralja Milutina Nemanjića i kraljice Simonide. Iako to tehnički nije nemoguće, on svoju plavu krv dokazuje na vrlo banalan način – napravio je nekoliko stranica na svim društvenim mrežama, sa kojih sada ukrug dijeli fotografije srpskih srednjovjekovnih vladara, ponosan na to što su mu oni pradede u 22./23. kolenu.

Kako je utvrdio te viševekovne veze, ne objašnjava, ali jasno je da se ovo “četvrti” u njegovom imenu odnosi na prethodne Antonije u porodici Zupanos.

– Predstavljam vam moj porodični grb iz knjige koja je izdata u Napulju 1911. godine, što je sasvim slučajno i godina kada se rodio moj deda Antonije Treći od Srbije (moj pradeda Đorđe Peti i čukundeda Vasilis Drugi bili su još živi). Istorijska i emotivna objava danas – napisao je ovaj Grk pored slike srpskog grba.

Iako nije otišao toliko daleko da falsifikuje pasoše i državnička obilježja, ni Antonije nije odoleo da sebi dodijeli neki kraljevski simbol. Na prvom mestu to je “vladarski monogram“, a onda i prsten sa grbom Srbije. 

– Nosim ovaj prsten na malom prstu desne ruke zadnjih 12 godina i mnogo puta zaboravim da ga skinem pre nego što legnem. To je prelepo i ručno napravljeno 14-karatno zlato, sa bezvremenim šarama… Četiri slova S simbolizuju reči moga prethodnika, 23 kolena unazad, Svetog Save “Samo sloga Srbina spasava”. Ovaj grb, sa izmena koje su uneli ljiljani, kada se kralj Uroš oženio Jelenom Anžujskom… koristi se i danas kao simbol srpske države, što me čini ponosnim princom i Srbinom – napisao je on, neupućen da je pomenuta krilatica mnogo novijeg datuma.

Na Krfu, u Kerkiri, najnoviji “Nemanjić” se, izgleda, baš i nije ovajdio o svoju titulu. Dok Černetićeva prevara nije otrkivena, lažni princ od Crne Gore i Makedonije besplatno je jeo, pio, letovao i uživao u društvu lepih žena.

Antonije se, sa druge strane, šetka po Krfu sa bedžom na sakou, slika sa srpskim vojnicima na Vidu, čestita rođendane Karađorđevićima, komentariše dnevne događaje

Da mu je do pompezne titule više stalo, nego do lične koristi, navodi nas na pomisao njegov drugi profil, na kome opesesivno deli fotografije i vesti o članovima kraljevskih porodica iz cijelog svijeta.

ANTONIJE OD SRBIJE, BUGARSKE, ALBANIJE, GRČKE, RUMUNIJE, EPIRA, TESALIJE, PRIZRENA, SERESA, TRIKALE

Izmišljene dinastije Černetić i Zupanos već su stigle da se orode.

– Dragi rođače, nadam se da ću te uskoro upoznati uživo. Ja takođe živim u Atini. Ovog meseca sam primio sprski pasoš, tako da sam sada Srbin – napisao je radosno Stefan Černetić (ponekad i Crnoević) na profilu svog novopronađenog brata pre samo dve nedelje.

Černetić želi da rođaka upozna Printskrin: Facebook/Antonios Zoupanos

Pitao ga je da li govori srpski, na šta Antonije nije odgovorio, predstavio mu se svojim bizarnim sajtom i onda ga, kao pravi stariji brat, podučio.

– Mi smo takođe carevi Srbije i Vojvodine, preko Jovana-Nenada 1526. i patrijarha Arsenija Trećeg oko 1690. godine – napisao je Černetić, koji izgleda nije obavešten da je Vojvodina u Srbiji, baš kao i Vlaška u Rumuniji.

Černetić, koji je sada predstavlja i kao Crnoević, dobio je izgleda srpski pasoš Printskrin: Facebook/Antonios Zoupanos

Antonije je ostao uzdržan, ali je zato kada se Černetić venčao sa Grkinjom Harom Donciju, “snaji” poželeo dobrodošlicu.

– Sa velikom radošću poželeću dobrodošlicu, u svoje lično i u ime Carske porodice Zupanos, princezi Hari Donciju Černetić od Crne Gore i Makedonije, de jure kraljici Crne Gore. U potpisu Princ Antonije Četvrti od Srbije, Veliki vojvoda Srbije, vojvoda Raške, de jure car i svemonarh cele Srbije i Bugarske, Albanije i Grčke, Rumunije, Epira, Tesalije, Prizrena, Seresa i Trikale itd, itd. – napisao je Antonije, koji se dotada “skromno” predstavljao samo kao vladar naše zemlje.

Jabuka razdora među lažnim srpskim i crnogorskim dinastijama? Printskrin: Facebook/Antonios Zoupanos

On je post obrisao, ali ne pre nego što ga je Hara sačuvala i objavila na svom profilu, da se pohvali. No, kako je Černetić već počeo da svoga sina Konstantina predstavlja kao zakonitog naslednika svih pobrojanih teritorija, postavlja se pitanje, da li mu je Antonije ovakvim Fejsbuk potezom ugrozio imaginarne granice? Da li su se možda “Srbin” i “Crnogorac” posvađali oko toga ko na pretke polaže veće pravo? Hoće li, ovako maštoviti, sebi sada smisliti i neke duboke razlike, zbog kojih je istorija više na strani jednog ili drugog… dok je nama svima nama jasno da su obojica od iste fele.

ACOVIĆ: TAKVE POJAVE SU BEZAZLENE I NE TREBA IM PRIDAVATI PAŽNJU

Postoji dovoljno šupljina u našem poznavanju dalje istorije, kroz koju uvek može da se provučle neki lažnui pretedent, objašnjava Dragomir Acović, predsednik Krunskog saveta.

Što je situacija u društvu konfuznija, to je plodnije tlo za priče o lažnim carevićima Foto: Milena Đorđević

– To su stvari koje se nikada ne mogu uzimati za ozbiljno, ukoliko je u pitanju samo nečija tvrdnja. Mi smo svojevremeno imali izvesnog Alekseja Nemanjića Romanovog Dolgorukovog Hrebeljanovića, kome su čak i neki naši tadašnji i današnji političari išli na Pirineje na poklonjenje. Onda se 1957. godine u Rimu za cara Dušanovog carstva, Vojvodu od Kopaonika i Velikog moderatora Šumadije krunisao izvesni hadži Marciano Lavarelo Obrenović. Ti ljudi se povremeno javljaju i oni su bezazlena pojava, kojoj ne treba pridaveti previše pažnje. U svetu je trenutno aktivno šest, sedam kreatura koje se prodaju kao srednjovekovni Crnojevići, Nemanjići, pred-Nemanjići. A što je situacija u društvu konfuznija, to je plodnije tlo za ovakve priče – objasnio je Acović za Telegraf.rs.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com