Home / NOVOSTI / Društvo / VELIKA ISPOVIJEST SARE VIDAK NAKON IZLASKA IZ SPUŽA I POVRATKA U BG: Sa sudijom sam se rukovala i poželjele smo jedna drugoj sve najbolje!

VELIKA ISPOVIJEST SARE VIDAK NAKON IZLASKA IZ SPUŽA I POVRATKA U BG: Sa sudijom sam se rukovala i poželjele smo jedna drugoj sve najbolje!

Sara Vidak (20) koja je 23 dana provela u istražnom zatvoru Spuž u Podgorici, zbog optužbi da je napala i povrijedila Jelenu Stanišić, sudiju za prekršaje u Kotoru,  sa porodicom se vratila u Srbiju.

On je u ekskluzivnom intervjuu za Espreso.rs otkrila šta se tačno desilo u Crnoj Gori, kako je, kako navodi, lažno optužena, kako su se prema njoj ophodili u zatvoru.

Podsjetimo, Sara, njena majka i dečko Stevan Prpa u Kotor su došli u da bi se na ona na moru oporavila, jer je prije mjesec dana bila u bolnici, ali nisu ni slutili da će im se odmor pretvoriti u pakao.

Sara je  posle presude kojom je proglašena krivom i osuđena na četiri mjeseca zatvora, puštena na slobodu do pravosnažnosti presude, na koju ima pravo žalbe.

– Moje mini putovanje se završilo ovako kako se završilo. Po meni se ništa i nije desilo. Sve je počelo od jednog bezazlenog saobraćajnog prekršaja, gdje nije bilo ni oštećenja, ni povreda. Zbog saobraćajnog prekršaja smo poslati u sud u Kotoru. Tamo kad smo stigli počeo je pakao. Radi se o čukanju automobila. Naša krivica je bila. Na sudu smo završili jer nismo mogli da se dogovorimo s tim dečkom kog smo udarili. 

Ovim riječima počinje ekskluzivnu ispovijest za Espreso.rs Sara Vidak (20), studentkinja iz Beograda. Djevojka koja studira čak dva fakulteta i govori 3 jezika.

U nastavku pogledajte eksluzivni intervju sa Sarom Vidak:

Zbog čega si otišla u zatvor? Šta se tačno desilo?

– U sudu smo se susreli sa sudijom koja se sad vodi kao oštećena. Naišli smo na neprijatnost i neprofesionalnost u njenom poslu, ne bih voljela da se prisjećam svega ponovo. Ne mogu da shvatim ljude koji izmišljaju, da li je to neki nedostak pažnje ili šta već. Iscenirala je nešto što se nije dogodilo. Nisam ja nju napala, već ona mene. Ona je ta koja je mene napala. Ne bih to ni nazvala napadom, već me je uhvatila za ruku. Moje pitanje je bio samo  “odakla vama pravo da me hvatate za ruku”? Ja to od nje nisam doživjela kao napad. Sve je bilo bespotrebno. Mene terete za fiziki napad na službeno lice. Jeste došlo do fizičkog kontakta, ali s njene strane prema meni. Ja sam cimnula svoju ruku, istrgla se i samo postavila pitanje.

Šta misliš šta stoji iza svega?

– Ne ulazim u to šta stoji iza svega toga. Neću da miješam ni narode, ni politiku.

Kako si se osjećala u tom trenutku kada si shvatila da ideš uzatvor?

– Nisam bila svjesna da ću nastaviti svoj boravak u istražnom zatvoru. Bilo je teško gledati gdje se nalazim. Mislila sam da će se sve brzo završiti i da ću otići plažu i uživati. Onaj momenat kad su me vodili do istražnog zatvora, tad sam ukapirala da sam lišena slobode i da ne znam momenat kad ću izaći. Nisam se nadala ni prekjuče da ću izaći.

Kako si reagovala na presudu da moraš da odležiš četiri mjeseca u zatvoru?

– Najbitnije mi je da je ono najgore prošlo. Onaj istražni dio je završen i to je onaj najgori dio. Presuda još uvijek nije na snaži. Ne komentraišem to trenutno.

Šta su rekli svhedoci oštećene strane?

– Ko ne bi stao na stranu svog gazde. Niko od svjedoka oštećene nije ni bio pravi svjedok. Niko od njih nije ni vidio dešavanja. Po meni, oni nisu mjerodavni uopšte. To što su slagali na sudu, svjesni su da je laganje na sudu krivično djelo. To je njima na savjesti, ne meni.

Jel si vidjela sudinicu prilikom izlaska?

  Juče mi je sudija prilikom izlaska pružila ruku i jedna drugoj smo poželjele sve nabolje u životu. 

Kako su se ponašali prema tebi u zatvoru?

– U zatvoru su se prema meni ponašali korektno. Kao i u realnom  životu.  Ako vi poštujete te komandirke, poštovaće i one tebe. U ćeliji je bilo nas četiri.

Koliko si tačno dana provela u zatvoru?

– U istražnom zatvoru u Spužu provela sam 21 dan dan i dva dana u Kotoru u ćeliji policijske stanice.

Kada pročitaš sve novinske naslove, kakvu sliku si stekla o sebi?

– I dalje nisam svjesna da sam napolju. Nisam o sebi ništa čitala još uvijek. Prvo sam poželjela da se vidim s najboljim prijteljima i da provedem dan s porodicom i prijateljima. Dečko mi je bio najveća podrška. Kad se završila istraga mama i dečko su mogli da me posjećuju.

Šta očekuješ od presude?

– Pokušavam da  zaboravim sve i sve ostavim iza sebe, najgore je prošlo. Gore od ovog što sam proživjela mene ne može da snađe. Šta bude, biće!

Hronologija

14. avgust – Sara Vidak uhapšena zbog navodnog napada na sudiju Jelenu Stanišić u sudu u Kotoru

21. avgust – Ekspresno podignuta optužnica posle saslušanja samo svjedoka tužilaštva

31. avgust – U Osnovnom sudu u Kotoru počelo suđenje Sari

5. septembar – Beograđanka je osuđena na četiri mjeseca zatvora i puštena iz pritvora.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *