Finale Lige šampiona u Njujorku? - Volim Podgoricu

Finale Lige šampiona u Njujorku?

Neko naredno finale Lige šampiona moglo bi lako da bude održano u Njujorku?! Da, dobro ste pročitali, sveta utakmica evropskog fudbala uskoro bi mogla lako da postane poslastica za bogate Amere, tvrde izvori iz Španije.

Kontroverzna odluka Primere da se meč između Đirone i Barselone u januaru odigra na tlu SAD u Majamiju, očigledno je bila samo uvod u dalju globalizaciju fudbala koju će zaokružiti najveća utakmica međunarodnog fudbalskog takmičenja na drugom meridijanu.

Haumes Rures, izvršni direktor televizijske kompanije Mediapro iz Barselone, izjavio je danas da su pregovori u toku oko istorijskog izmještanja finala Lige šampiona na drugi kontinent.

“Nadležni uveliko razmatraju mogućnost da grad Njujork bude domaćin nekog sljedećeg finala Lige šampiona”, rekao je Rures gostujući u jutarnjem programu Radio Katalonije.

Podsjetimo, krajem 2007. godine Premijer liga je prva došla na ideju da organizuje 39. kolo (po završetku sezone i bez rezultatskog značaja) na terenima širom SAD, ali je pod paljbom javnosti i navijača ideja brzo odbačena.

Španci nisu ovog ljeta odoljeli zovu američkih dolara, a zanimljivo da je prije nekoliko dana predsjednik Fudbalskog saveza Njemačke Rajnhard Grindel izjavio da nikada nijedna utakmica Bundeslige neće biti odigrana van teritorije te zemlje jer bi to bilo nepoštovanje navijača.

S druge strane znamo da UEFA nije gadljiva na lovu, ali ni na promjene, pa selidba eminentnog finala u Njujork više nikoga ne bi začudila.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com