Mladić (26) bio naoružan: Policija u automobilu ,,renault megan” pronašla pištolj! - Volim Podgoricu

Mladić (26) bio naoružan: Policija u automobilu ,,renault megan” pronašla pištolj!

 

Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, pregledom vozila i pretresom stana pronašli i oduzeli pištolj i municiju u ilegalnom posjedu i pištolj sa važećim oružnim listom. Protiv osumnjičenog podnijeta je krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Naime, službenici OB Ulcinj su, 08.09.2018. godine, prilikom redovnih kontrola, na magistralnom putu Ulcinj – Bar, zaustavili vozilo marke „Renault Megan“ ulcinjskih registarskih oznaka kojim je upravljao J.K. (26) iz Ulcinja. Pregledom vozila policijski službenici su u prtljažniku kod rezervnog točka pronašli i oduzeli pištolj nepoznate marke kalibra 9 mm, dva okvira u kojima je bilo po osam komada municije kalibra 9 mm kao i 15 komada municije istog kalira.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da pronađeno oružje i municija pripadaju H.K. (58) iz Ulcinja, koji je srodnik J.K.

Postupajući po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Ulcinu, policijski službenici su potom izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi H.K, i tom prilikom pronašli i oduzeli pištolj marke „Bereta“ u legalnom posjedu. Pištolj je oduzet radi provjera.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Ulcinju koji je naložio da se protiv H.K. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com