PETROVAC JAZZ FESTIVAL: U Budvi nastupila hrvatska diva Zdenka Kovačiček - Volim Podgoricu

PETROVAC JAZZ FESTIVAL: U Budvi nastupila hrvatska diva Zdenka Kovačiček

 

Još jedno upješno veče dvanaestog izdanja međunarodnog Petrovac jazz festivala je iza nas. Nakon tri lokacije u Petrovcu i jedne u Kotoru gdje su proteklih šesnaest dana održavane svirke, sinoć je festival preseljen u Budvu. Na Citadeli između crkava koncert za pamćenje prireila je hrvatska diva Zdenka Kovačiček.

Veče je otvorio ambasador Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić, a nakon njega prisutnima se obratio i direktor TO Budva Mladen Franović. Prije nego je zapjevala Kovačiček se zahvalila Grubišiću i Franoviću priznavši da je i ranije rado dolazila u Budvu, pjevala za dočeke Nove godine, ljetovala.

„Bila sam u Budvu one godine kad je bio zemljotres, a inače jedno vrijeme sam srce ostavila ovdje, a vi vjerovatno znate što to znači“, prisjetila se pjevačica.

Rijetko se ko može pohvaliti karijerom koja traje 60 godina, velikim brojem hitova, nastupa, ali i energijom kojom plijeni na sceni. No upravo joj je dugogodišnje iskustvo pomoglo da i sinoć digne publiku na noge, raspjeva, ali i nasmije.

Uz “Green House blues band” koji je pratio na crnogorskim koncertima Zdenka je pokazala zašto je bila i ostala najbolji džez i bluz vokal sa ex-Yu prostora pjevajući džez i bluz standarde, ali i svoje pjesme „Mali crni brat“, „Volim te ko konja“, “Vrati se u moje dane”, „Žena za sva vremena“. Ipak publika je i u Budvi najbolje reagovala na njen hit „Frka“ iz 1981. godine koji je prošle godine obradila grupa Nipplepeople.

„Hvala mladima što obrađuju moje pjesme, tim im produžavaju život, kao i meni“ istakla je Kovačiček.

Ni ovo veče nije moglo da prođe bez bloka kojim je dala omaž Dženis Džoplin.

Večeras će na Citadeli publika imati priliku da čuje Balkan strings od 21 sat, ulaz je slobodan.

1 komentar

  1. Excellent read, I just passed this onto a colleague who was doing a little study on that. And he actually bought me lunch because I found it for him smile So let me rephrase that: Thanks for lunch!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com