Petrovac jazz festival: Trio Blakan strings obilježili su pretposljednje veče - Volim Podgoricu

Petrovac jazz festival: Trio Blakan strings obilježili su pretposljednje veče

Trio Blakan strings obilježili su pretposljednje veče Petrovac jazz festivala. Sastav koji čine otac Zoran Starčević i sinovi Nikola i Željko prvi put su nastupali na budvanskoj Citadeli, a prezentovali su autorsku muziku sa nekoliko sutudijskih albuma.

„Ovo je prvi porodični koncert u Budvi za 15 godina koliko sviramo zajedno, a nastupali smo od Sibira do Kalifornije. Prije 10 godina smo prvi put svirali na Petrovac jazz festivalu ali tada u Petrovcu, tako da je ovaj nastup za nas veoma značajan. Daćemo sve od sebe da vam dočaramo šta je ono što mi radimo, a ako volite gitaru onda ste na pravom putu“, poručio je na početku koncerta najstariji Starčević.

Njihova muzika je fuzija balkanske muzike, svinga, džeza, bluza, latino i klasične muzike, a izmislili su i šestoručno sviranje na jednoj gitari koje je postalo njihov zaštitni znak, pa je i publika na PJF-u imala priliku da vidi i čuje kako je to kad na jednom instrumentu sviraju otac i dva sina.

Napravili su i malo iznenađenje za publiku i u njihovom stilu obradili Kleptonov hit „Tears in Heaven“.

Sinovi Nikola i Željko, inače profesori gitare, objavili su i jedan album klasične muzike, a sa njega su izveli „Izgubljeno blago“, a takođe je publika imala priliku da čuje i kompozicije „Sedam zrna“, „Swing time“, kao i „Vodenicu“ za koju je Nikola osvojio prvu nagradu za kompoziciju na jednom američkom takmičenju. Publici među kojom je bilo i dosta stranaca toliko se dopao koncert tria Balkan strings, da su ih pozvali na bis u okviru kojeg su Starčevići još jednom pokazali kako se sa šest ruku svira na jednoj gitari.

Večeras je završno veče Petrovac jazz festivala, a dvanaesto izdanje zatvoriće italijanski orkestar „Magna grecia“. Koncert će početi u 21 sat na Citadeli, ulaz je slobodan.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com