Radojević: CGES mi prijeti hapšenjem i kaznama jer branim svoju imovinu - Volim Podgoricu

Radojević: CGES mi prijeti hapšenjem i kaznama jer branim svoju imovinu

 

Crnogorski elektroprenos (CGES) najavio je ponovni pokušaj  uzurpacije privatne svojine Mirka Radojevića u pivskom selu Brezna,  i obavljanje radova na njegovoj svojini, pri čemu je Radojeviću, kako kaže, skrenuta pažnja da ovoga puta ne pokušava da ih spriječava jer će “snositi ozbiljne posljedice”.

Prije desetak dana CGES je, uz pratnju policije i hitne pomoći pokušao da udje na imanje Radojevića, ali je policija otkazala asistenciju, jer nije postojao pravni osnov.

POLICIJA OTKAZALA ASISTENCIJU: CGES pokušao nezakonit upad na imanje Mirka Radojevića

-CGES je eksproprisao 154 m2 od moje parcele ukupne površine 6.000 m2, a uništio je kompletnu parcelu, posjekli su šumu, napravili koridor, nasuli put, sve bez ijednog papira.  U toku su postupci, ali uprkos tome juče su mi najavili da će ponovo krenuti da uzurpiraju moju privatnu svojinu, i upozorili me da po mene neće biti dobro ukoliko ih u tome budem spriječavao odnosno da mogu biti uhapšen i plaćati drakonske kazn.  U kojoj pravnoj državi bilo ko može da udje na vašu privatnu svojinu, bez apsolutno ikakvog pravnog osnova, potpuno je uništi i ne snosi nikakakve posljedice? Jesam li ja gradjanin drugog reda, kada CGES, uz pomoć pojedinaca iz sudova, policije i Direkcije za nekretnine pokušava da me ubijedi da nemam nikakva prava na svojoj imovini?, pita Radojević.

On navodi da se CGES poziva na Rješenje o privremenoj mjeri koje je, kako tvrdi, nezakonito i van nadležnosti donio sudija nikšickog osnovnog suda Marko Blagojević, za manje od 24 časa od zahtjeva CGES-a.

-Više je nego očigledno da pojednici iz sudstva, policije i uprave za nekretnine, pristaju da gaze profesionalne standarde i izvršavaju naloge CGES-a, pri tome ugrožavajući prava gradjana koja im garantuje Ustav i zakoni.  

CGES sada pokušava na osnovu Rješenja o privremenoj mjeri koje im omogućava samo prolaz do njhove parcele od 154m2, da okupira moju imovinu i koristi je za obavljanje radova. Na imovinu koja je moje vlasništvo 1/1, a koju su već potpuno uništili, neće ući, pa ako  će me neko uhapsiti zato sto branim uzurpaciju i okupaciju svog vlasništva, neka me uhapsi. U Breznima sam, ostavio sam porodicu, posao, trpim ogromnu štetu jer moram da stražarim ovdje i ne dozvolim otimačinu mog vlasnistva, kaže Radojević.

2 komentara

  1. Ово је стварно велики безобразлук отимати човјеку имовину ијош га можда хапсити што брани своје!?

  2. I applaud this writer for writing such unique and quality information with viewpoints I can understand. I couldn’t stop reading this article. I got so engrossed in this material. Thanks!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com