DIREKTORICA NE POPUŠTA: Ne želi da napusti fotelju uprkos insistiranju roditelja - Volim Podgoricu

DIREKTORICA NE POPUŠTA: Ne želi da napusti fotelju uprkos insistiranju roditelja

Već drugi dan učenici iz škole u Matarugama nastavu pohađaju u sedam kilometara udaljenoj školi u Maoču.

Dok roditelji tvrde da će tako biti sve dok direktorica škole Vanja Marković ne podnese ostavku, nastavnici škole u Matarugama pozvali su ministra prosvjete Damira Šehovića da u što kraćem roku pomogne, “kako bi izašli iz situacije u kojoj su se neočekivano našli”.

“Roditelji su i dalje uporni i istrajavaju u svom zahtjevu, tražeći smjenu direktorice… Učinili smo sve kako bismo posredovali između direktorice i roditelja u cilju pronalaženja rješenja za nastale probleme. Uprkos našoj dobroj namjeri, nismo uspjeli… Suočeni sa realnošću nemoćni smo da bilo šta dalje učinimo po ovom pitanju“, navodi se u pismu koje je potpisalo devet nastavnika.

Roditelji djeci nijesu dozvoljavali sedam dana da pohađaju nastavu zbog spora sa direktoricom koju optužuju za brojne nepravilnosti.

Markovićeva je sve njihove tvrdnje demantovala i pozvala nadležne da ispitaju činjenice koje su u jučerašnjem saopštenju iznijeli roditelji.

“Iako je direktorica vratila Bojana Strunjaša na posao, što je bio jedan od naših zahtjeva, mi i dalje nećemo dozvoliti djeci da nastavu pohađaju u Matarugama dok direktorica Marković ne podnese ostavku“, rekao je predsjednik Savjeta roditelja Sretomir Šljukić.

Iz Ministarstva prosvjete “Vijestima” nije odgovoreno da li će direktorica biti smijenjena.

“Zakonom je jasno propisano kako i na koji način se biraju i razrješavaju direktori ustanova, tako da se niti jedna odluka bez jasno utvrđenih činjenica ne može donijeti. U očekivanju smo zvaničnog inspekcijskog izvještaja, i nakon istog ćemo preduzeti dalje korake. Ministarstvo ne formira stav na osnovu usmenih optužbi bilo koje strane, zbog čega ćemo se odrediti nakon dostavljanja izvještaja inspekcije, koji očekujemo vrlo brzo”.

Iz Ministarstva nijesu odgovorili da li će škola u Matarugama biti zatvorena ukoliko roditelji svoju djecu prepišu u Maoče, jer bi u tom slučaju škola ostala bez đaka.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com