PODGORICA: OPREZ! Pazite kako parkirate! Od danas komunalna rigorozna - Volim Podgoricu

PODGORICA: OPREZ! Pazite kako parkirate! Od danas komunalna rigorozna

Nakon sagledavanja i analize trenutne situacije u oblasti stacionarnog saobraćaja gradska uprava je odlučila da u narednom periodu, pored redovnih aktivnosti, intezivira rad gradskih službi zaduženih za kontrolu i nadzor saobraćajnog reda u Glavnom gradu. Konstatovano je da  pojava nepropisnog parkiranja i zaustavljanja, proizvodi realne smetnje u odvijanju saobraćaja te utiče na ukupnu situaciju bezbjednosti odvijanja saobraćaja, uništavanja zelenih površina, biciklističkih staza, saobraćajne signalizacije te parkovskog i drugog mobilijara.

Već od danas službenici Komunalne policije će vršiti pojačanu kontrolu nepropisnog parkiranja i  zaustavljanja vozila, parkiranja na zelenim površinama, kontrolu plaćanja parkinga na mjestima gdje je to saobraćajnom signalizacijom predviđeno. U narednom periodu biće inteziviran rad Pauk službe, naročito na lokacijama  koje su u prethodnom periodu prepoznate kao kritične s obzirom na nepropisno parkiranje i ugrožavanje bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

Posebna pažnja će biti posvećena sankcionisanju pojave uzurpacije parking mjesta rezervisanih za osobe sa invaliditetom od strane vozila i vozača koji nemaju pravo parkiranja na tim parkinzima, imajući u vidu probleme i poteškoće sa kojima se svakodnevno susrijeće ova populacija u saobraćaju.

Pored preduzimanja mjera iz svojih nadlenosti službenici Komunalne inspekcije, Komunalne policije i Parking servisa, radiće preventivno na razvijanju svijesti vozača i društva i podizanju nivoa saobraćajne kulture svih učesnika u saobraćaju.

Stoga Glavni grad apeluje na građane da veću pažnju posvete parkiranju svojih vozila kako bi izbjegli neminovne novčane kazne koje će se izricati svim vozačima koji se ne budu pridržavali zakonskih propisa i kako ne bi ugrožavali nesmetano odvijanje saobraćaja i bezbjednost ostalih učesnika u saobraćaju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com