Raspisan tender za izgradnju Dnevnog centra u Golubovcima - Volim Podgoricu

Raspisan tender za izgradnju Dnevnog centra u Golubovcima

Tender za izgradnju Dnevnog centra za djecu sa smetanjama u razvoju Golubovci, raspisan je juče od strane UNDP-a.  UNDP koji je Glavnom gradu partner na ovom projektu, zadužen je za tehničku podršku i njegovu implementaciju. Procijenjena vrijednost projekta je 250.000 eura, a rok za dostavljanje ponuda 03. oktobar 2018. godine.

Podsjećamo da je riječ o objektu ukupne neto površine 340,50 m² i bruto razvijene površine 388,66 m². Objekat je arhitektonski riješen kao cjelina dok je funkcinalno podijeljen na četiri glavne grupe prostorija / funkcija koje se menusobno nadopunjuju i povezuju zajedničkim komunikacijama, a to su: prostorije za boravak mlanih štićenika/djece sa smetnjama u razvoju sa zasebnim ulazom koji se nakon uvida u konačan broj i strukturu štićenika može koristiti i kao glavni – zajednički ulaz za sve; prostorije za boravak starijih štićenika / osoba sa invaliditetom sa zasebnim ulazom koji se nakon uvida u konačan broj i strukturu štićenika može zatvoriti ili koristiti interno; zajedničke prostorije sa mogućnošću nesmetanog zajedničkog korišćenja bez ugrožavanja same pojedinačnefunkcije i prostorije za zaposlene uključujući i sanitarne prostorije.

Što se tiče ostvarenog kapaciteta, objekat je dimenzionisan za boravak optimalno 28 lica obije starosne grupe, po osnovu normativa u Pravilniku “O bližim uslovima za pružanje i korišćenje, normativima i minimalnim standardima usluga podrške za život u zajednici.

Kapacitet je definisan ukupnom neto površinom svih prostorija za boravak i aktivnosti štićenika isključujući prostorije za specijalističke terapije, kao i prostorije za zaposlene, a po normativu 10m2 po osobi. Dnevni boravci su dimenzionisani da zadovolje standard minimalne površine od 30m2 po prostoriji.

1 komentar

  1. Thanks for some other magnificent article. The place else could anybody get that type of info in such an ideal method of writing? I’ve a presentation next week, and I’m on the look for such info.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com