I DALJE KRITIČNO: Snežana je 60 dana u komi, ne zna za mrtvog verenika, Emina za 200.000 na slobodi - Volim Podgoricu

I DALJE KRITIČNO: Snežana je 60 dana u komi, ne zna za mrtvog verenika, Emina za 200.000 na slobodi

 

Emina Adrović puštena je pritvora uz jemstvo od nešto više od 200.000 eura.

Snežana Rudinac (24) iz Kraljeva, na koju je 17. jula u Bečićima automobilom naletela mlada crnogorska slikarka Emina Adrović dok je prelazila ulicu sa svojim vjerenikom Milošem Vukomanovićem (25) još uvek je u teškom stanju.

Nakon nesreće, u kojoj je Snežanin vjerenik izgubio život, uhapšena je mlada slikarka, koja se sada, nakon što je sud prihvatio kauciju od više od 200.000 eura, brani sa slobode.

Foto: Facebook/Milos Vukomanovic

Kako “Blic” saznaje u Vojnomedicinskoj akademiji (VMA), stanje Snežane Rudinac je i dalje teško, o njoj brinu ljekari i sestre u Odeljenju intenzivne nege.

– Ona je i dalje u šok – sobi. Njeno zdravstveno stanje je nepromijenjeno. U komi je. U ovom času, baš kao što je to bilo i ranije, nezahvalno je davati bilo kakve prognoze. Pacijentkinja dobija svu neophodnu terapiju i njegu – kaže naš izvor iz te zdravstvene ustanove.

Prema istim informacijama, režim posjeta je strogo kontrolisan, odnosno kod nje mogu da uđu samo članovi najbliže porodice.

Kako je “Blic” već pisao, djevojku u bolnici redovno posjećuju njeni roditelji. Kada im je javljeno za nezgodu, 17. jula, oni su doputovali u Crnu Goru jer je Snežana bila smještena u risinsku bolnicu. Zbog veoma teškog stanja, nakon nekoliko dana helikopterom je prevezena u Beograd na VMA.

Foto: Facebook/Milos Vukomanovic

Snežana je u saobraćajnoj nesreći, u kojoj su ona i njen verenik pokošeni kao pješaci, zadobila povredu glave, potkoljenice, natkolenice i grudnog koša, i zbog teških tjelesnih povreda nalazi se u komi.

Miloš Vukomanović od zadobijenih povreda preminuo je na licu mjesta. Kako je “Blic” pisao, vjerenici su stradali u Crnoj Gori gdje su bili da zarade novac za svadbu. Miloš i Snežana su u vezi bili nekoliko godina. Vjerili su se, a na jesen su planirali da se vjenčaju. Da bi sakupili novac, zajedno su otišli na Crnogorsko primorje, u Bečiće, da rade.

Miloš je sahranjen u okolini Zvečana dva dana nakon kobne saobraćajne nesreće, istog dana kada je njegova vjerenica Snežana prevezena helikopterom iz risinske bolnice u Beograd.

Emina Adrović, koja se tereti da je izazvala saobraćajnu nesreću puštena je iz pritvora i braniće se sa slobode.

Foto: Facebook/Emina Adrovic

Nakon što je odbijena žalba Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru na odluku Osnovnog suda u tom gradu kojom je prihvaćena kaucija Emini Adrović (23) iz Budve, ona je puštena da se u daljem toku postupka brani sa slobode.

Naime, Viši sud odbio je žalbu kotorskog Tužilaštva prošlog petka, koje se i ranije žalilo na odluku o prihvatanju kaucije od 218.662 eura za Adrovićevu.

U optužnici kotorskog tužilaštva navodi se da je optužena, 18. jula, 45 minuta nakon ponoći u Bečićima, upravljala automobilom “audi”, krećući se brzinom od 60 kilometara na sat, na deonici gdje je ograničenje 50 kilometara na sat.

Iako je bila svjesna da može počiniti krivično djelo, olako je držala da do toga neće doći ili da će to moći spriječiti, navedeno je u optužnici.

Nailazeći na raskrsnicu i pešački prelaz na kom su bili Vukomanović i Rudinac, optužena nije prikočila već je prednjim dijelom automobila udarila u njih.

Ona je tužiocu ispričala da je saobraćajna traka kojom je krenula bila slobodna, da bi se u jednom trenutku iznenada, neočekivano dvoje pješaka vratilo trčećim korakom nazad, te da nije imala drugog izbora.

(Telegraf.rs/Blic/Volim Podgoricu)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com