Studenti otišli u Ameriku kako bi zaradili pare i obišli “obećanu zemlju”, a sada bježe sa plaža koje uragan samo što nije poharao - Volim Podgoricu

Studenti otišli u Ameriku kako bi zaradili pare i obišli “obećanu zemlju”, a sada bježe sa plaža koje uragan samo što nije poharao

Uragan Florens alarmirao je i podigao na noge praktično cio svijet. Od američkog do evropskog kontinenta, svi su uzrujani, a potreba za informacijama o potencijalnoj katastrofi je sve veća.

Srpski studenti koji su na programima Work&Travel-a često su birali Sjevernu i Južnu Karolinu kao adekvatnu destinaciju za rad, a mi smo pozvali nekoliko agencija da vidimo da li je omladina iz Srbije poslušala savjet i napustila ugroženo područje.

– Prema informacijama koje sada imamo, svi studenti koji su bili na našem programu, evakuisani su. Obavestili smo ih na vrijeme i uputili šta dalje da rade, neki su nastavili putovanje po Americi, jer im viza još nije istekla, a neki su, pak odlučili da se vrate kući – rekli su nam iz jedne agencije.

Foto: Guliver/Getty Images

Mladi su najčešće slali mejlove, kako bi se informisali o tome šta je najbezbjednije za njih. Posmatrajući neki opšti utisak, nije postojala preterana panika i strah, jer je Amerika na vreme obavijestila i upozorila sve ljude koji se nalaze u područjima koje je uhvatio Florens.

– Zvali su nas i roditelji studenata koji su u Americi, što je potpuno i očekivano, prosto se brinu. Mi smo ih apsolutno smirili, jer razloga za brigu nema, djeca su zaista postupila po našim uputstvima i otišli sa ugroženih plaža.

Foto: Guliver/Getty Images

Druge agencije su rekle da mladih na njihovim programima u Karolini nema, ali da se nalaze u okolnim područjima i da zaposleni iz njihovih agencija koji su u Americi pomno prate situaciju, kako bi reagovali ako za to bude bilo potrebe.

Na sreću, srpski studenti su za sad na sigurnom i daleko su od uragana.

Telegraf

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com