Dugine boje u Beogradu: Okupljaju se učesnici Prajda; Policija zaustavila šetnju protiv Parade ponosa - Volim Podgoricu

Dugine boje u Beogradu: Okupljaju se učesnici Prajda; Policija zaustavila šetnju protiv Parade ponosa

Učesnici Parade ponosa u Beogradu počeli su polako da se skupljaju ispred Prajd info centra u ulici Kralja Milana i spremaju dekor za šetnju.

Posle mirnog jutra na glavnim beogradskim ulicama, na kojima se stekao utisak kao da nema masovnog događaja – ako se izuzme pojačano prisustvo policije, zastave i baloni sa duginih bojama počeli su da se ističu prije skupa koji je zakazan u podne na Trgu Slavija, udaljenom samo nekoliko stotina metara od Prajd info centra.

Tu su i organizatori, a jedan od njih Goran Miletić je u izjavi Tanjugu istakao da je sve spremno za šetnju.

“Policija i državni organi su spremni, a mi smo spremni već nekoliko dana. Centar grada još nije zatvoren, iako se bliži podne, za kada je zakazano okupljanje učesnika, i sve radi normalno. To je iskorak koji smo napravili za sve ove godine”, rekao je Miletić Učesnici Prajda će od Slavije, sa početkom u 14 sati, kretati ulicama Kralja Milana, Kolarčevom, preko Trga Republike, Vasinom, pa do krajnje tačke na Studentskom trgu.

Nakon toga će u Studentskom parku od 16 do 20 sati biti organizovan zabavni program koji je otvoren za javnost.
POLICIJA ZAUSTAVILA ŠETNjU PROTIV PARADE PONOSA

Učesnici šetnje za pravoslavne i porodične vrijednosti, koja je organizovana u znak protesta protiv održavanja Parade ponosa, zaustavljeni su u blizini raskrsnice Bulevara kralja Aleksandra i Ulice kneza Miloša.

Kako javlja izveštač Tanjuga, pripadnici policije zaustavili su oko dvadesetak učesnika protestne šetnje u blizini raskrsnice Bulevara i Ulice kneza Miloša i zabranili im dalji prolaz.

Izveštač Tanjuga navodi da za sada nema incidenata i da učesnici protestne šetnje stoje naspram policije, koja im onemogućava dalji prolaz, te da pjevaju crkvene pesme.

Protivnici Parade ponosa koji poštuju, kako kažu, tradicionalnu, prirodnu porodicu i hrišcansko shvatanje braka, uputili su se nakon liturgije u crkvi Svetog Marka u najavljenu protestnu šetnju Bulevarom kralja Aleksandra.

Kako je za Tanjug rekao je jedan od učesnika protestne šetnje, Jordan Milovanović, kada su krenuli u šetnju u blizini nije bilo pripadnika policije, ali su se, kako tvrdi, kasnije pojavili i navodno uhapsili neke učesnike.

Milovanović je kazao da godinama unazad na isti način pokazuju protest protiv Parade ponosa, koja će se danas održati u Beogradu.

””Hoćemo da pokažemo stav da smo protiv sazblažnjavanja naroda ovom ”paradom srama”, da smo protiv toga da se promovise homoseksualizam kao nešto normalno. To može da se toleriše, ali ne i da se promoviše i zato smo izašli da pokažemo da nismo saglasni sa tim””, naveo je Milovanović.

””Mi ćemo ostati ovde i pokazati svoj stav mirnim i pravoslavno hrišćanskim putem””, kazao je Milovanović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com