DVOSTRUKI ŽIVOT BALKANSKOG ESKOBARA: Crnogorac se predstavljao kao Ivan Porše, živio raskošno, trošio desetine hiljada eura i vozio samo najskuplje automobile! - Volim Podgoricu

DVOSTRUKI ŽIVOT BALKANSKOG ESKOBARA: Crnogorac se predstavljao kao Ivan Porše, živio raskošno, trošio desetine hiljada eura i vozio samo najskuplje automobile!

Posle zaplijene kokaina vrijednog 15 miliona eura u blizini Atine, policija je tragala za izvjesnim Ivanom, koga su prozvali i “balkanski Eskobar”, a tek nedavno je otkriveno da je zapravo riječ o Jovanu Vukotiću

Jovan Vukotić (38), vođa “škaljarskog klana”, ne želi da bude izručen Grčkoj, kao ni rodnoj Crnoj Gori, već hoće da prizna krivicu za korišćenje falsifikovanog makedonskog pasoša i da za to krivično djelo odsluži zatvorsku kaznu u Srbiji!

Kako Kurir saznaje, čim je iz turskog ljetovališta Antalije izručen Srbiji, on je na saslušanju u policiji rekao da želi da ostane u našoj državi.

– U toku su pregovori Drugog osnovnog tužilaštva i Vukotića o sklapanju sporazuma o priznanju krivice. Ukoliko nagodba bude postignuta, Vukotić neće biti pušten iz pritvora, već će najvjerovatnije odmah početi da služi kaznu, koja će biti zatvorska – otkriva izvor Kurira iz istrage.

 

FOTO: ANA PAUNKOVIĆ

 

Potjernica

Inače, Vukotić se pred Višim sudom još uvijek nije izjasnio o zahtjevu za ekstradiciju Grčke, koja je za njim raspisala Interpolovu potjernicu zbog sumnje da je bio vođa grupe koja je prošvercovala 135 kilograma kokaina koji je prošle godine zaplenjen u luksuznom dupleksu u letovalištu Varkiza, u blizini Atine.

U decembru prošle godine, kako je Kurir pisao, s kokainom čija je vrijednost procenjena na preko 15 miliona eura uhapšen je Matija Matijašević iz Vrbasa. Grčka policija, kako su prenjeli mediji, tada je krenula u potragu za misterioznim čovjekom po imenu Ivan, koga su odmah nazvali i “balkanskim Eskobarom”. Navodno, oni sumnjaju da pošiljka od 135 kilograma koja je zaplenjena nije cjelokupan tovar kokaina, već da je on iz Južne Amerike u Grčku prošvercovao pola tone kokaina.

– Posle hapšenja Srbina u Varkizi pronađene su rukom pisane belješke, na kojima je upisano i ime “Ivan”. Odmah je počela potraga za njim. Istraga je pokazala da je “balkanski Eskobar” zapravo Jovan Vukotić, koji je prošle nedelje uhapšen u turskom ljetovalištu Antaliji – prenjeli su mediji.

 

Život u raskoši

O njegovom životu u Atini, prema onome što je otkriveno, mogao bi da se snimi film.

– Živio je raskošno i trošio desetine hiljada evra. Predstavljao se kao Ivan, biznismen koji ima ozbiljne firme u Švajcarskoj i Hrvatskoj, ali i kancelarije u drugim državama, koje je često obilazio. Vozio je isključivo nove, skupe automobile, zbog čega su ga u Atini zvali i Ivan Porše. Živio je isključivo u luksuznim vilama, od kojih nijedna nije imala manje od 500 kvadrata, a svaka je imala i bazen. Posjećivao je najaktuelnija mesta, klubove i restorane. U visoko društvo početkom prošle godine uveo ga je jedan biznismen iz Srbije, iako je izbjegavao mjesta na kojima se okupljaju njegovi zemljaci, možda zbog toga da ga neko ne bi prepoznao – prenjeli su grčki portali.

Posle hapšenja Vukotića u Antaliji ispostavilo se da je po Evropi putovao koristeći makedonski pasoš na ime Georgije Andonov, koji je, po sopstvenom priznaju na saslušanju, kupio upravo u decembru prošle godine.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com