Kad političari skinu ozbiljan izraz sa lica i uniformu, pa “zakuvaju čorbu”: Putin ima tajni recept za palačinke, Merkel za kinesku piletinu (FOTO) (VIDEO) - Volim Podgoricu

Kad političari skinu ozbiljan izraz sa lica i uniformu, pa “zakuvaju čorbu”: Putin ima tajni recept za palačinke, Merkel za kinesku piletinu (FOTO) (VIDEO)

Svjetske lidere svakodnevno gledamo kako sa ozbiljnim izrazima na licima vode teške pregovore, ali dešava se da budu i u opuštenijim izdanjima. Tada su nam nekako pristupačniji i zanimljiviji, a ruski predsjednik Vladimir Putin nas je u poslednje vrijeme dva puta prijatno iznenadio. Prvo je njihao kukovima na svadbi austrijske ministarke, a onda je kuvao zajedno sa kineskim predsednikom Si Đinpingom. Međutim, nema samo ruski predsednik kulinarske afinitete. U prošlosti su i drugi svjetski lideri pokazali svoje umijeće u kuhinji.

KAD SE PUTIN OPUSTI, NASTANE PRAVI SPEKTAKL

Ruski predsednik Vladimir Putin je prije nekoliko nedjelja bio gost na svadbi austrijske ministarke Karin Knajsel. Tada je pokazao svoje plesno umijeće, pa je zajedno sa mladom zaigrao na podijumu nakon vjenčanja. Pokazao je i da je pravi džentlmen, poljubivši ministarku u ruku, dok su sijevali blicevi sa svih strana.

Putin zanjihao kukovima na svadbi u Austriji Foto: AP/Tanjug

Putin je prije nekoliko dana još jednom oduševio svijet kada je, zajedno sa predsednikom Kine Si Đinpingom, spremao palačinke. Oni su stavili kecelje, dohvatili špatule i zajedno pripremili jednu od omiljenih poslastica.

Ruski predsjednik, koji se rijetko smije, izgleda da je uživao pripremajući palačinke, a na kraju su svi hteli da probaju poslasticu koju je on napravio.

Putin i Si Đinping spremaju palačinke Foto: Tanjug/AP

KAD MERKELOVA SPREMA KINESKU KUHINJU

Njemačka kancelarka Angela Merkel je 2014. godine, prilikom sedme posjete Kini, dobila časove kuvanja svoje omiljene, kineske kuhinje. Nakon što je pazarila namirnice na jednoj pijaci, Merkelova je u restoranu posmatrala kuvare dok su spremali popularno lokalno jelo piletinu kung pao. Njemačka kancelarka tada je rekla da je vješta sa štapićima, a nakon probanja jela, priznala da je “veoma dobro”.

Merkelova uči kako se spema kineska kuhinja Foto: Profimedia

OBAMA SPREMAO BIFTEK U BIJELOJ KUĆI

Bivši američki predsjednik Barak Obama često je volio da radi stvari koje ne zahtevaju od njega “predsjednikovanje” i u tome je bio vrlo dobar. Tako su davne 2009. Barak Obama i poznati kuvar Bobi Flej spremali biftek u dvorištu Bele kuće.

I Obama je volio da se dohvati viljuške Printskrin: Youtube

Flej je tada savjetovao predsjednika da “ne viri” prije nego što okrene biftek.

KAD TRAMP GLUMI KUVARA I KONOBARA

Prije nego što je postao predsjednik SAD, Donald Tramp je volio da se zabavlja i radi stvari koje su bliske običnim ljudima. Tako je zajedno sa suprugom Melanijom Tramp 2005. godine gostovao u šouu Marte Stjuart. Par je tada isprljao ruke učeći kako se sprema vekna od mesa, koja je omiljeno jelo sadašnjeg predsjednika.

Kad Tramp zaprlja ruke Printskrin: Youtube

Tramp je tada priznao kako ništa slično nije radio ranije i da je veoma uživao.

Nekoliko godina kasnije, tačnije 2011, Tramp se okušao u poslovima koje rade ljudi u njegovom hotelu. Tada je nosio prtljag, čistio kupatilo, radio kao vrata, konobar i šetao psa. Kako je to sve izgledalo, pogledajte u snimku:

Telegraf.rs

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com