KIŠA METAKA: Na Danilovgrađanina PUCANO ispred noćnog kluba - Volim Podgoricu

KIŠA METAKA: Na Danilovgrađanina PUCANO ispred noćnog kluba

Ispred noćnog kluba „Vavilon” u Stokholmu nepoznati napadači prekjuče su sasuli kišu metaka u Miloša Saveljića (28), zvanog Crni, srpskog državljanina, porijeklom iz Danilovgrada, prenose švedski mediji.

 

Saveljić je u večernjim satima sa bliskim prijateljem došao u klub i kratko se zadržao. Nekoliko minuta poslije ponoći izašao je iz kluba i krenuo ka parkingu, gdje je parkirao automobil. U tom trenutku naišao je „audi”, a napadač je iz vozila u pokretu osuo rafalnu paljbu na Saveljića.

Napadači su, kako piše inostrana štampa, u žrtvu ispalili najmanje deset metaka iz automatskog oružja, a potom pobjegli u nepoznatom pravcu.

Saveljić je u pucnjavi zadobio teške prostrelne rane, helikopterom je prebačen u jednu od najboljih švedskih bolnica i trenutno se nalazi u kritičnom stanju i ljekari mu se bore za život.

Prema pisanju medija, on je navodno vlasnik firme „MS reisen” iz Bugarske, koja posluju po čitavoj Evropi, a spekuliše se i da drži nekoliko klubova u Njemačkoj i Holandiji, kao i da se bavi preprodajom vozila. Više puta je dovođen u vezu sa raznim kriminalnim aktivnosti. Sumnja se da su uzroci ovih napada upravo neraščišćeni računi u kriminalnom miljeu.

Dan navodi da je Saveljić je od ranije poznat inostranoj policiji i već je osuđivan. Njega su pojedini mediji dovodili u vezu sa Kristijanom Golubovićem, koji trenutno služi zatvorsku kaznu zbog dilovanja droge.

Saveljić je, u gotovo identičnoj pucnjavi, ranjen i 2016. u Dizeldorfu u Njemačkoj. Tada se u trenutku ranjavanja nalazio u „BMW H5” sa prijateljem R.K. (31). Napadači su se zaustavili pored njegovog automobila i otvorili paljbu na njega. Ipak, on je tada prošao sa lakšim povredama, dok je njegov prijatelj u napadu ostao nepovrijeđen.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com