Home / PG INFO / Aktuelno / Požar u Rogamima: Vatrogasci branili kuće zbog jakog vjetra

Požar u Rogamima: Vatrogasci branili kuće zbog jakog vjetra

Pripadnici Službe zaštite Glavnog grada u pomoć su zvali i dvije posade Vojske Crne Gore, kao i kolege iz Danilovgrada.

Požar u Rogamima još uvijek je aktivan, a vatrogasci su opet morali da brane kuće zbog jakog vjetra, koji nosi vatrenu stihiju i otežava lokalizovanje.

Kako je kazao komandir Lazar Čađenović vjetar stvara velike probleme vatrogascima, zbog čega će vjerovatno cijeli dan i noć morati da budu na terenu.

“Odbranili smo dvije kuće u blizini vinarije ‘Krgović’ u Rogamima. Aktivan je veliki požar u Kupuscima, trenutno tamo nijesu ugrožene kuće, ali s obzirom na vjetar, može se očekivati tokom dana i noći da budu u opasnosti i imanja”, kazao je Čađenović.

On je istakao da su avioni Direktorata ponovo angažovani na gađenju požara u Rogamima, a ranije su povučeni jer nijesu mogli da intervenišu zbog blizine dalekovoda.

Na području Rogama izbio je veliki požar, a 20 kuća koje su prvobitno bile ugrožene sada su van opasnosti, saopštio je komandir Službe zaštite i spasavanja Glavnog grada Andrija Čađenović i istakao da vatrogasci velikim naporima uspijevaju da kontrolišu vatrenu stihiju.

“U gašenju požara uključeni su i avioni, vatra je zahvatila veliku površinu, ali za sada držimo pod kontrolom vatru”, kazao je Čađenović.

On je istakao da jutros vatrogasci imaju veliki broj intervencija, a da je aktivan požar i u Kučkom selu Kupusci.

Gašenje vatre otežava pojačan sjeverni vjetar, a na području Podgorice uobičajena je pojava da kada duva dešava se veliki broj požara.

Čađenović je kazao da je front požara u Rogamima 150 metara, a zvali su u pomoć i dvije posade Vojske Crne Gore, kao i kolege iz Danilovgrada.

“Na raspolaganju nam je i autocistijerna preduzeća ‘Vodovod’, kojom će nam se dopremati voda na kritičnim lokacijama. Za sada je situacija pod kontrolom i potrudićemo se da sve požare lokalizujemo tokom dana”, kazao je Čađenović.

Istakao je da su vatrogasci uspjeli da ugase veliki požar koji se sa malog brda spuštao prema Vranjskim njivama.

“Takođe i nekoliko manjih požara, koji su izbili na teritoriji užeg gradskog jezgra”, kazao je Čađenović.

Čađenović je istakao da sada nijesu ugrožene kuće, a da su vatrogasci razvili takozvanu “prugu” i gase vatru i naprtnjačama.

“Teren je nepristupačan, pa zbog toga moraju naprtnjačama da gase. Požar se sada kreće visoko u brdo”, istakao je Čađenović.

Vijesti
loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com