Ko je oborio ruski avion iznad Sirije? - Volim Podgoricu

Ko je oborio ruski avion iznad Sirije?

Francuski ambasador u SAD optužio je danas Moskvu da širi lažne vijesti nakon što je rusko Ministarstvo odbrane saopštilo da je francuska fregata u Sredozemnom moru lansirala rakete na Siriju u trenutku kada je oboren ruski avion na teritoriji te zemlje.

“Ruska mašinerija lažnih vijesti je pomahnitala: optužuje Francuze da su oborili ruski avion”, napisao je na svom nalogu na Tviteru francuski ambasador u Vašingtonu Žerar Aro, dodajući da je oboreni ruski avion zapravo “žrtva sirijske prijateljske vatre”.

Portparol francuske vojske Patrik Steže negirao je da je Francuska umiješana u ovaj incident ili da je ispalila bilo kakvu raketu, prenosi Rojrters, javlja Tanjug.

U međuvremenu, Tas s je prenio, pozivajući se na neimenovanog vojnog eksperta, da je Pariz delimično kriv nakon lansiranja krstarećih raketa sa broda “Overnj”.

Rusko Ministarstvo odbrane je prvobitno saopštilo da su ruski vojni avion sinoć oborili izraelski vojni avioni i da su ruski radarski sistemi za vazdušnu kontrolu registrovali lansiranje raketa s francuske fregate “Overnj”.

Nešto kasnije, rusko Ministarstvo je saopštilo da su ruski avion oborili sirijski protiavionski sistemi, dok je ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio da je obaranje ruskog aviona rezultat tragičnih i slučajnih okolnosti.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com