Mićunović prodao zemlju kojom je garantovao da će platiti 794.000 eura - Volim Podgoricu

Mićunović prodao zemlju kojom je garantovao da će platiti 794.000 eura

Branislav – Brano Mićunović prodao je 6.000 kvadrata zemlje u Reževićima podgoričkoj kompaniji “Savana commercial retail“.

Predugovor je zaključen u avgustu u Budvi, a potom je notarska zabilježba prošle sedmice upisana u katastarsku evidenciju Uprave za nekretnine.

Opština Budva upisala je u januaru prošle godine hipoteku na zemljišni kompkes, nakon što je Mićunović odmah uplatio prvu ratu od 160.000 eura na ime komunaija.

Mićunović je uredno nastavio da izmiruje obaveze, pa je krajem 2017. uplatio i drugu ratu u iznosu od 129.753,18 eura i kamatu od 32.434,17 eura.

Neizvjesno je da li će Opština Budva dati saglasnost na prodaju zemlje u Reževićima, odnosno da li će Mićunović dati neku drugu nekretninu kao garanciju da će izmiriti preostali dug za komunalije.

Prema Centralnom registru privrednih subjekata, izvršni direktor firme “Savana holding” je Veselin Mijač, a ovlašćeni zastupnik Radoš Kastratović. Riječ je o kompaniji koja gazduje brojnim stambenim i poslovnim prostorima u Podgorici.

Mićunović je prodao zemlju pred početak građevinske sezone u Budvi. Najavljeno je da je kompanija porodice Mićunović “Zeta film“, počinje rušenje istoimene zgrade nadomak Staroga grada na mjestu na kojem su planirali gradnju dvanaestoetažnog kondo-hotela.

Ministar održivog razvoja Pavle Radulović u decembru 2016. potpisao je građevinsku dozvolu koja ističe krajem ove godine, a kojom je dozvoljena gradnja hotela sa dvije podzemne etaže, prizemljem, mezaninom i deset spratova, bruto-građevinske površine 15.123 kvadrata.

Kompanija planira da u gradnju uloži 16 miliona eura.

Mićunović je krajem prošle godine prodao zemljišni kompleks sa dvije nedovršene zgrade na lokalitetu Mirište, nedaleko od Svetog Stefana, budvanskoj kompaaniji “Allianz group”.

Nikšićanin je prije toga prodao i plac od 2.000 kvadrata na Savinom kuku na Žabljaku, čiji je suvlasnik bio Sava Grbović.

Zemlju je kupila “Aithon ski resort“ sa sjedištem na Žabljaku.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com