Otac dječaka: Dušan ima bolove i prima morfijum, ali dobro podnosi preglede - Volim Podgoricu

Otac dječaka: Dušan ima bolove i prima morfijum, ali dobro podnosi preglede

Dušan Todorović (4) iz Svilajnca koji je od subote u bolnici “Sant Joan de Deu”, u Barseloni, a kome se vratio maligni tumor nadbubrežne žlijezde – neuroblastoma u ponedjeljak je imao preglede ljekara raznih specijalnosti – onkologa, internista i drugih.

Aleksandar Todorović, otac malog Dušana, kaže za “Blic” da je juče imao sastanke sa ljekarima na 15 minuta, da je njegov sin dobro podnio preglede, ali da mu je stanje teško.

– Za sada je sve pod kontrolom. Dušan ima bolove i prima morfijum – navodi on i dodaje da se sve desilo brzo – spremanje i odlazak u Barselonu te da nije imao vremena “ni da misli o tome”.

– Vjerujte mi, ne znam šta sam mislio kada su mi javili da je novac skupljen. Potom je stigao helikopter, pa putovanje, pregledi. Nisam stigao ni da se radujem – iskren je Aleksandar.

Podsjetimo, mališan je u Barselonu otputovao u subotu pošto je skupljeno svih 191.000 eura za njegovo liječenje, preko Fondacije “Podrži život”. Posljednjih nedostajućih 70.000 eura uplatio je direktno na račun klinike u Španiji anonimni dobrotvor.

Aleksandar Todorović kaže da ni posle dva dana još ne zna ko je to učinio.

Istovremeno, borba za život ovog dječaka podigla je Srbiju na noge, ujedinivši građane u zajedničkoj borbi protiv dva najveća Dušanova neprijatelja: vremena i nedostatka novca za liječenje.

Hrabri mališan na liječenje je otputovao “lir džetom”, avionom Vlade Srbije, u pratnji ljekara Dečje klinike u Tiršovoj.

Inače, on se već dvije godine bori a karcinomom nadbubrežne žlijezde, koji je potpuno slučajno otkriven, a koji se prije tri mjeseca vratio.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com