PETICIJA „Podržimo Đurišiće“ - Volim Podgoricu

PETICIJA „Podržimo Đurišiće“

„Već dvadesetpet godina traje borba porodice Đurišić sa Zabjela, bitka za njihovu imovinu. Đurišići, koji sa osmoro djece žive kao podstanari, sude se sa opštinom Podgorica oko dvije parcele koje nijesu ekspropisane, zbog čega im je nanijeta ogromna šteta, ističe se u saopštenju pokreta „Sloboda narodu“ koje potpisuje LJubica Gojković.

Ona je naglasila da Đurišići konstantno trpe torture od policije i da se od građana očekuje solidarnost.

„Đurišići već dvije godine protestuju na svojim parcelama u Jerevanskoj ulici zbog odbrane svoje imovine, a u više navrata trpili su torturu policije i bili privođeni. NJihov protest i dalje traje. Ova porodica maltene živi na ulici u kamp prikolici i skreće pažnju cjelokupne javnosti na kršenje ljudskih prava. Opština Podgorica, iako se suočava sa presudama koje joj ne idu u korist, ignoriše Đurišiće i njihove pravedne zahtjeve. Civilizacijska obaveza je da ispoljimo solidarnost i podržimo Đurišiće u njihovoj odbrani neprikosnovenog prava na sopstvenu imovinu. Zato, podržimo ovu porodicu i sa njom brojne druge koje su oštećene i koje ne mogu da se izbore za svoju imovinu, kazala je GOjković i zaključila:

„Zahtijevamo od Opštine Podgorica da izvrši eksproprijaciju imovine Đurišića, a da se ovoj porodici za to nadoknadi koliko je predviđeno zakonom“.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com