UBISTVO NA PAŠTROVAČKOJ GORI: Saslušani svjedoci - Volim Podgoricu

UBISTVO NA PAŠTROVAČKOJ GORI: Saslušani svjedoci

Svjedok Vladislav Mitrović, rođak optuženog Marka Mitrovića, rekao je juče u Višem sudu da su strahovali od osvete porodice čija je kćerka pronađena mrtva zajedno sa sinom optuženog u Miločerskom parku u junu 2015. godine.

To je saopštio u nastavku suđenja Marku Mitroviću, optuženom za ubistvo Jova Jovanovića na Paštrovskoj gori krajem septembra 2015.

Svjedok je dodao da su se od smrti Markovog sina stalno sretali.

“Marko je toga dana došao kod mene, ali se zadržao nekih desetak minuta. To je bilo oko 21 sat. Mi smo se od Miloševe smrti bili uplašeni od osvete porodice, jer se pričalo da je Miloš ubio tu djevojku N.T. Plašio sam se osvete ili toga da Marko sebe ne ubije, jer je bio u lošem psihičkom stanju. Išao sam sa Markom na groblje, nekada ja, a nekada drug Božo Ratković”, rekao je svjedok.

Mitrović je dodao i da su mu nekoliko dana pred hapšenje ćerke rekle da su čule priče da je “Marko umiješan u Jovovo ubistvo”.

“Ja sam mu rekao da su moje ćerke to čule. Marko je bio vidno ljut i uznemiren i odmah je tražio Tomov broj. Pozvao ga je i tražio da se vide na šta je on pristao. Ja sam ga povezao i čekao sam ga oko 25 minuta pitajući sebe šta napravih. Tamo su bili Tomov otac i žena i Marko mi je rekao da mu je Tomo rekao da “đeca lupetaju svašta”.

Andrija Mitrović, brat od strica optuženog ispričao je da je Marko došao kod njega kući sa suprugom.

“On je u večernjim satima sa suprugom došao kod mene. Ostali su nekih pola sata – sat. Dok je bio kod mene dobio je poziv od druga koji se zove Vanja i pošao je da se vidi sa njim”, rekao je svjedok.

Svjedok Veselin Vanja Bojanić je juče kazao da se vidio sa optuženim Mitrovićem i njegovom suprugom, te da su šetali oko sat vremena. On je naveo da ga je okrivljeni zamolio da ga poveze, što je i uradio.

Marko Delić, recepcioner u vili na Pržnu, rekao je da je sreo Mitrovića na Svetom Stefanu, da je okrivljeni bio sa suprugom i da ih je od svojim automobilom povezao do Budve.

Vijeće sudije Predraga Tabaša prihvatilo je predlog da se kao svjedok sasluša Boban Božo Ratković.

Prema navodima optužnice državne tužiteljke Suzane Milić, okrivljeni Marko Mitrović je u vremenskom periodu između 26. septembra od 19,40 časova i 27. septembra 2015. godine do 10,40 časova, u mjestu Paštrovska gora ubio Jovanovića. Okrivljeni je u pravcu njegove glave ispalio više hitaca iz vatrenog oružja, od kojih povreda je preminuo.

Suđenje se nastavlja 15. oktobra.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com