Ovo su NAJJEFTINIJI gradovi Evrope! Podgorica u TOP 3! - Volim Podgoricu

Ovo su NAJJEFTINIJI gradovi Evrope! Podgorica u TOP 3!

Internet platforma za brzi buking karata za autobuski i željeznički saobraćaj – Wanderu napravila je skalu najjeftinijih i najskupljih glavnih gradova u Evropi za posjetiti.

Po ovom istraživanju, Skoplje je najjeftiniji grad u Evropi. Slijede ga Priština, zatim Podgorica, na četrvtom mjestu je jermenska prijestonica Jerevan, dok je na petom mjestu glavni grad Moldavije – Kišinjev.

Na šestoj poziciji najjeftinijih glavnih gradova našla se Tirana (Albanija), slijede Minsk (Bjelorusija), zatim Sofija (Bugarska), Bukurešt (Rumunija), dok je na desetoj poziciji bh prijestonica – Sarajevo.

Naime, računica je napravljena na bazi prosječne cijene određenih dobara i usluga u svakom gradu, kao što je cijena vožnje jedan kilometra taksijem, pola litre domaćeg piva, šoljice kapućina, ulaznice za muzej, noćenja u hotelu za jednu osobu, karte za javni prevoz u jednom smjeru, te tri obroka za jednu osobu u restoranu srednjeg ranga.

Ispostavilo se da je Skoplje ne samo najjeftiniji grad u jugoistočnoj Evropi, nego i na cijelom evropskom kontinentu.

Glavni grad Makedonije prema rezultatima Wanderua, u Evropi ima najnižu prosječnu cijenu hotelskog smještaja u iznosu od 56 eura po osobi, treću najnižu cijenu tri obroka u restoranu srednjeg ranga od 8,5 eura, te petu najnižu cijenu šoljice kapućina od 1,2 eura. Drugi najjeftiniji glavni grad u Evropi za posjetiti je Priština na Kosovu, dok je bronzana medalja u ovom izboru pripala Podgorici.

Zagreb se nalazi na 13. mjestu najjeftinijih glavnih gradova, dok je Ljubljana na 22. mjestu.

Sa druge strane u top tri najskupljih gradova u Evropi našao se Monako, Rejkjavik (Island), te Dablin (Irska). Slijede Amsterdam (Holandija), London (Ujedinjeno Kraljevstvo), Pariz (Francuska), Kopenhagen (Danska), Helsinki (Finska), Valeta (Malta) i Stokholm (Švedska).

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com