ZA OSTVARENJE NAJVEĆE ŽELJE SVI TREBA DA URADE JEDNU STVAR: Danas je praznik čuda Svetog arhangela Mihaila - Volim Podgoricu

ZA OSTVARENJE NAJVEĆE ŽELJE SVI TREBA DA URADE JEDNU STVAR: Danas je praznik čuda Svetog arhangela Mihaila

Praznik spomen čudesa Svetog arhangela Mihaila koji danas obilježava crkva prisjeća se događaja na izvoru u Laodikiji koji se odigrao oko 300. godine. Legenda kaže da je jedan neznabožac imao gluvonijemu ćerku, ali mu se, uprkos tome što nije bio hrišćanin, u snu javio arhangel Mihailo koji mu je poručio da ćerka treba da mu se umije na tom izvoru.

Čovjek je riješio da uradi kako mu je rečeno u snu, pa je nakon molitve umio ćerku koja je istog trenutka izliječena. Posle tog čuda su se i on i ćerka krstili, a on je na tom mjestu sagradio crkvu Svetog arhangela Mihaila koja i danas postoji.

Još je jedno čudo i danas ostalo zabilježeno u legendama – jedna porodica je nakon dugogodišnjeg čekanja dobila naslednika koji je bio gluvonijem, i pored toga, zaostajao je u razvoju.

Svi su im savjetovali da ga se odreknu, ali su roditelji riješili da se odsele iz rodnog grada i skrasili se u seocetu u blizini Minska. U blizini kućice bio je potok u koji je, prilikom šetnje sa ocem, dječak upao.

 

Otac ga je brzo izvukao, a dete je zaplakalo. Otac je bio zgranut i brzo ga odveo do žene, da se i ona uveri u čudo. Roditelji su detetu dali ime Mihail, u čast arhangela, vjerujući da će mu time obezbjediti njegovu zaštitu. Kasnije su saznali da se taj potok zove Mihailovim u čast arhangela Mihaila.

Na današnji dan, vjeruje narod, obavezno treba moliti za izlječenje, ali i oprostiti grijehe svim nevjernicima i tada će im se ostvariti najveća želja – oni i njihovi najvoljeniji biće zdravi.

2 komentara

  1. Now i’m encountering a fresh short problems Once i can’t look like allowed to sign up for the particular give food to, Now i’m utilizing search engines like google audience.

Slične Objave

Preporučujemo
Close
Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com