Ćatoviću produžen pritvor, ključni dokaz podmetnut na mjestu ubistva? - Volim Podgoricu

Ćatoviću produžen pritvor, ključni dokaz podmetnut na mjestu ubistva?

Vanpretresno vijeće Višeg suda u Bijelom Polju produžilo je za još dva mjeseca pritvor Elvisu Ćatoviću (32) koji se sumnjiči da je s umišljajem lišio života Željka Pavkova(47) iz Srbobrana i pokušao da liši života Ljubomira Lazića(46) iz Zemuna 13. avgusta tekuće godine u naselju Potkrajci kod Bijelog Polja.

Podsjetimo, Ćatović se sumnjiči da iz pištolja marke VZOR cal. 7.65 u ilegalnom posjedu ispalio više metaka u pravcu oštećenih od kojih ih je pomenute državljane Srbije pogodio po jedan projektil.

U obračunu u kukuruzištu ispred porodične kuće Ćatović je i sam zadobio povredu, kako je ispričao od vatrenog oružja. Ljekari su u nalazu od 15. avgusta, dva dana nakon obračuna, konstatovali površinsku ogrebotinu u predjelu nadlaktice lijeve ruke širine 5 milimetara,  za koju iz Opšte bolnice nijesmo mogli da dobijemo potvrdu da je nanasena vatrenim oružjem.

Podsjetimo, Ćatović se u Urgentni blok bjelopoljske bolnice po ljekarsku pomoć javio više od 5 sati nakon obračuna, u 4.48h 14. avgusta.  Kako kažu dobro obaviješteni sagovornici našeg portala, taj vremenski period bio bi fatalan po lice ranjeno iz vatrenog oružja sa prostrelnom ranom bez ukazivanja hitne medicinske pomoći budući da metak razdire tkivo i izaziva obilno krvarenje. Međutim, Ćatović je istražiteljima kazao da je u tom periodu išao, tako teško ranjen, preko brda i stigao do Hitne pomoći odakle se, navodno prvi put javio svojoj porodici.

 Čiji je pištolj sa prigušivačem?

Isti pritvorski osnov, koji ističe za vrijeme predstojećeg vikenda, biće određen i Ljubomiru Laziću, osumnjičenom da je počinio krivična djela, teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja.

Crnogorska policija tereti Lazića da je kobne noći iz pištolja marke “VZOR” kalibra 7.65mm sa prigušivačem ispalio vise hitaca u pravcu Ćatovića i tom prilikom mu nanio prostrelnu ranu u dijelu lijeve nadlaktice.  U pitanju je potpuno nejasna kvalifikacija određenih službenika kriminalističke policije Bijelo Polje, budući da sami ljekari nijesu mogli da potvrde da je povreda na ruci Ćatovića prostrelna rana nanijeta projektilom iz vatrenog oružja.

Lazić se tereti i za nedozvoljeno držanje oružja iako pištolj nije pronađen kod njega predmetne noći.

“U neposednoj blizini tijela Ž.P. pronađen je i izuzet pištolj „Vzor“, cal. 7,65 mm sa prigušivačem”, stoji u saopštenju Uprave policije dan nakon događaja.

67bafd9599130837049f667a74773a39830x0

Foto:Uprava policije

Dakle, pištolj je pronađen pored tijela ubijenog Pavkova i, zanimljivo je, iste je marke i kalibra kao onaj pronađen kod Ćatovića. Stoga je nejasno zašto se Laziću stavlja na teret oružje pronađeno neposredno pored Pavkova.

Interesantno je da mještani koji su se zatekli na licu mjesta i koji su čuli vapaje za pomoć ranjenog Pavkova u njegovoj blizini  nijesu vidjeli pištolj, već, kako su jasno izjavili u Tužilaštvu, metalne šipke i biber sprejeve.

Sam Lazić je na saslušanju kazao da  nije posjedovao nikakvo oružje pa ni pištolj sa prigušivačem.

“Pištolj nije moj, nikada ga nisam imao u posjedu i iz njega ja nijesam pucao”, rekao je Lazić državnoj tužiteljki Nadi Bugarin.

Lazić je, podsjetimo, zadobio tešku tjelesnu povredu zbog čega je liječen u Kliničkom centru u Podgorici.

Ispričao je da je lice, za koje se sumnja da je Ćatović, za njim trčalo oko 500 metara i da ga je upucalo u leđa.

“To lice je trčalo za mnom, tačnije jurilo me i dok sam bježao me je upucalo u leđa, tačnije u predjelu lijeve plećke”, rekao je Lazić crnogorskim istražnim organima negirajući da je u Crnu Goru došao sa namjerom da ubije.

“Nijesam došao u Bijelo Polje da ni na koga pucam”, ispričao je između ostalog Lazić tužiteljki.

On se takođe nije izjašnjavao ni zbog čega je kritične večeri došao ispred kuće Ćatovića a poznastvo sa Pavkovim će, kako je kazao, objasniti u svojoj odbrani.

Žrtva ove pucnjave, ubijeni Pavkov pogođen je prema saznanjim Kodexa sa bočne strane ispod lijevog pazuha, metak je prošao kroz grudi i zadržao se u koži ispod desnog pazuha.

(Kodex)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com