Otpisan dug Porto Montenegru od 5,6 MILIONA EURA - Volim Podgoricu

Otpisan dug Porto Montenegru od 5,6 MILIONA EURA

Predsjednik Opštine Tivat Siniša Kusovac i izvršni direktor kompanije Adratic Marinas Dejvid Margason potpisali su Ugovor o načinu ispunjenja dijela međusobnih obaveza po osnovu naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta i poravnanju međusobnih potraživanja u iznosu od 5,6 miliona eura.

 

“Obaveza Opštine Tivat da prihvati ulaganja kompanije Adriatic Marinas u pripreme za komunalno opremanje kao i u komunalno opremanje, uređena je Zakonom o planiranju prostora i izgradnji objekata, i u saglasju je sa Ugovorom o kupoprodaji Remontnog zavoda “Sava Kovačević” čiji potpisnici su Vlada Crne Gore i Adriatic Marinas. Iznosi ulaganja utvrđeni su nalazom ovlašćenog sudskog vještaka, te na osnovu validne dokumentacije”, saopšteno je iz Opštine Tivat.

Naveli su da je potpisivanje ugovora logičan slijed poteza nakon usvajanja nalaza mješovite Radne grupe za rješavanje obaveza po osnovu komunalnih naknada i nalaza nezavisnih vještaka, te usvajanja u Skupštini opštine.

U saopštenju se podsjeća da je prethodno Skupština opštine Tivat, 17. januara ove godine, usvojila Odluku o davanju saglasnosti na Predlog ugovora o načinu ispunjenja dijela međusobnih obaveza po osnovu naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta između Opštine Tivat i Adriatic Marinas.

Na ime komunalija, navodi se, Opština Tivat je od Adriatic Marinasa za osam godina naplatila 7.646.018 eura.

“Kompanija Adriatic Marinas koja realizuje projekat Porto Montenegro, uložila je do sada u njegov razvoj 550 miliona eura neto a najavljeno je još 100 miliona ulaganja u narednom periodu. Na projektu direktno ili indirektno radi između 800 i 1.200 ljudi. Planovi razvoja Porto Montenegra u narednoj deceniji otvaraju brojne mogućnosti za saradnju sa Opštinom Tivat na unapređenju oblasti obrazovanja, kulture, sporta, zdravstvenog sistema, te stvaranju uslova da Tivat postane prestižna i poželjna nautička i turistička destinacija tokom cijele godine”, naveli su iz Opštine Tivat.

Ističu da je tim projektom Tivat jedini grad na svijetu koji ima Platinum marinu sa pet zvjezdica.

(Rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com