PODGORICA: Ekipe gradskog Zelenila na terenu - Volim Podgoricu

PODGORICA: Ekipe gradskog Zelenila na terenu

Zelenilo d.o.o. Podgorica je u prethodna nekolika dana bilo angažovano na različitim lokacijama na teritoriji Glavnog grada Podgorica. Uređene su površine U Bulevaru Miloša Rašovića, Bulevaru Stanka Radonjića, Bulevaru Save Kovačevića gdje su izvršeni radovi na košenju, grabuljanju i orezivanju biljnog materijala. Radovi na detaljnom košenju i grabuljanju su se izvodili i u Bulevaru Ibrahima Dreševića, Bulevaru Srđana Aleksića, Bulevaru Crnogorskih serdara, Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, Bulevaru Mihaila Lalića, Karađorđevom parku, gradskim parkovima na putnom pravcu Podgorica  – Vranjske njive kao i u Tološkoj šumi gdje je takođe izvršeno uklanjanje samoniklog rastinja. Samoniklo rastinje se uklanjalo i na lokaciji put Radomira Ivanovića. Takođe u navedenom periodu izvršena je i sječa suvih i oboljelih stabala u Tološkoj šumi, Momiškoj škali kao i u Cvjetnoj ulici (po rješenju Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj).

Na prostoru oko OŠ „21 maj“ ekipe Zelenila su bile angažovane na košenju, grabuljanju, proredu stabala kao i na uklanjanju samoniklog rastinja.

Podizanje i formiranje krošnji drveća je izvedeno na sljedećim lokacijama: Ulica 27 marta, Ulica Kralja Nikole, Ulica 4 jula kao i na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog.

Na zelenim površinama na Trgu Bećir bega Osmanagića izvršena je sadnja sadnica žbunja.

Ekipe zadužene za hidrantsku mrežu vršile su kontrolu iste kao i njeno uključenje i isključenje. U ovom periodu nastavljeno je zalivanje travnjaka i biljnog materijala.

Sa svih navedenih lokacija izvršeno je sakupljanje, utovar i odvoz biljnog otpada.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com