Žugić bi da suđenje za mobing u CBCG bude tajno - Volim Podgoricu

Žugić bi da suđenje za mobing u CBCG bude tajno

entralna banka, kojom rukovodi guverner Radoje Žugić, zatražila je od Osnovnog suda da se zatvori za javnost suđenje po tužbi bivše viceguvernerke Irene Radović koja je tu instituciju i guvernera tužila za mobing i diskriminaciju. O tom zahtjevu odlučiće sudija podgoričkog Osnovnog suda Mladen Grdinić kome je dodijeljen predmet.

Za juče je bilo zakazano pripremno ročište u ovom postupku, ali je odloženo zbog zahtjeva CBCG, kao i zbog toga što je Radovićeva promijenila advokata. Zastupaće je Siniša Gazivoda koji je tražio da se upozna sa spisima predmeta.

Skupština je početkom jula smijenila Radovićevu sa pozicije viceguvernera.To je urađeno na predlog Savjeta CBCG koji je jednoglasno prihvatio inicijativu Žugića da se ona smijeni.

U tužbi je Radovićeva, između ostalog, istakla da je pokretanju postupka za zaštitu od mobinga prethodilo kontinuirano i učestalo diskriminatorsko ponašanje Žugića u dužem vremenskom periodu u procesu rukovođenja CBCG, te da je time izvršio mobing nad njom. Ona navodi da joj je Žugić nezakonito oduzeo nadležnosti viceguvemera. U izjašnjenju na tužbu Radovićeve CBCG i Žugić predlažu da sud donese presudu kojom se odbijaju svi tužbeni zahtjevi.

Naredno ročište je zakazano za početak novembra.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com