Medicinska sestra koja je zamijenila bebu kažnjena maksimalnom novčanom kaznom - Volim Podgoricu

Medicinska sestra koja je zamijenila bebu kažnjena maksimalnom novčanom kaznom

Medicinska sestra protiv koje je vođen disciplinski postupak zbog zamjene beba u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) kažnjena je maksimalnom novčanom kaznom, u trajanju od tri mjeseca, te je vraćena je na posao, saopšteno je iz KCCG.

Kako su naveli, medicinska sestra je raspoređena na druge poslove i zadatke u skladu sa stručnom spremom.

 

”Po okončanju disciplinskog postupka donešena je odluka kojom joj je izrečena maksimalna novčana kazna u trajanju od tri mjeseca”, naveli su iz KCCG, ne precizirajući o kojem iznosu se radi.

Podsjetimo, u maju je u KCCG došlo do incidenta kada je sa majkom iz bolnice otpuštena pogrešna beba. Cijeli slučaj riješen je kada je medicinska sestra kada je uvidjela propust, pozvala roditelje da se vrate, a roditelji zamijenjene bebe su apelovali da se o tome više ne priča. Takođe nijesu podnijeli prijave zbog incidenta, jer, kako je tada naveo otac bebe, svakom se može desiti da pogriješi.

Međutim, bivša uprava, na čelu sa direktorkom Zoricom Kovačević, podnijela krivičnu prijavu protiv te medicinske sestre zbog sumnje na sabotažu, a Osnovno državno tužilaštvo (ODT) još istražuje kako je došlo do zamjene beba.

Podmetanje ili zamjena djeteta je, inače, propisano kao krivično djelo Krivičnim zakonom. Kaznom zatvora od tri mjeseca do tri godine kazniće se onaj ko podmetanjem, zamjenom ili na drugi način promijeni porodično stanje djeteta. I za pokušaj ovog djela počinilac ili počinioci mogu biti kažnjeni.

(Dnevne Novine)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com