Home / NOVOSTI / Hronika / Advokata likvidirao plaćenik iz inostranstva? 

Advokata likvidirao plaćenik iz inostranstva? 

Stravičnu likvidaciju beogradskog advokata Dragoslava – Miše Ognjanovića počinio je dobro obučeni plaćeni ubica koji je porijeklom iz inostranstva, saznaje “Blic”.

Prema informacijama do kojih je redakcija “Blica” došla, egzekutor koji je Ognjanovića krajem jula sa 10 hitaca ubio ispred zgrade u kojoj je advokat živio nije iz Srbije, već je unajmljen iz jedne strane zemlje.

”On je u Srbiju došao samo kako bi likvidirao advokata, nakon čijeg se ubistva najvjerovatnije prvo krio u štek stanu, da bi zatim pobjegao iz zemlje. Ognjanovića je najvjerovatnije nekoliko dana ranije pratio, izučavao koje su mu navike i kuda se kreće. Tog 28. jula ubica je čekao Ognjanovića ispred njegove zgrade.

Čekao je da Ognjanović prođe, jer je najvjerovatnije mislio da je advokat naoružan i da bi kada bi ga primijetio zapucao u njegovom pravcu. Kada su Dragoslav i njegov sin Petar prošli i bili dovoljno udaljeni da egzekutor može da zapuca, on je, koristeći prigušivač, kako ne bi skrenuo pažnju na sebe, ispalio u njihovom pravcu nekoliko metaka – sedam je pogodilo starijeg Ognjanovića, dok je jedan okrznuo njegovog sina – kaže izvor “Blica” upoznat s istragom.

Ovaj način ubistva, unajmljivanjem stranih državljana za pucače, još jedan je pokazatelj, piše Blic, da je poznati beogradski krivičar ubijen u obračunu kriminalnih klanova.

”Kriminalni klanovi koji djeluju na teritoriji Srbije i Crne Gore unajmljuju za likvidacije plaćene ubice iz drugih stranih država. Najčešće su to iz zemalja bivše Jugoslavije, a najviše njih je iz Bosne” – kaže izvor “Blica”.

Da je plaćeno ubistvo jednog od najpoznatijih srpskih krivičara djelo jednog od klanova koji djeluju na teritoriji Srbije, za “Blic” je ranije potvrdila i ministarska pravde Nela Kuburović.

”Tužilaštvo za organizovani kriminal preuzelo je slučaj ubistva advokata Dragoslava – Miše Ognjanovića. To pokazuje jasnu činjenicu: postoje osnovane sumnje da je to ubistvo počinila organizovana kriminalna grupa” – kazala je ministarka.

Koja organizovana kriminalna grupa stoji iza ubistva advokata koji je do smrti bio zastupnik porodice Bojović, prije svega Luke, zasad nije poznato.

Istraga ubistva Dragoslava Ognjanovića vodi se u više pravaca.

Kako je “Blic” pisao prema nezvaničnim informacijama, u igri su tri scenarija zbog kojih je Ognjanović ubijen: nastavak rata porodica Bojović i Šaranović, prelivanje sukoba između kavačkog i škaljarskog klana ili sukob unutar klana.

Posljednjih mjeseci ubijeno je više ljudi koji se dovode u vezu sa Bojovićem, ali i jednim od njegovih najbližih saradnika – Filipom Koraćem. Advokat Ognjanović zastupao je obojicu. Nijedna od tih likvidacija zasad nije rasvijetljena.

Najprije je krajem maja ove godine ubijen Dragoslav Miloradović, kum Luke Bojovića, ispred auto-perionice na Karaburmi. Napadači su u njega ispalili nekoliko hitaca i motorom pobjegli u pravcu Zvezdarske šume, gdje su vozilo spalili. Policija je saopštila da je identifikovala osumnjičenog za to ubistvo i raspisala potjernicu.

Idućeg mjeseca, u bombaškom napadu ubijen je Siniša Milić Boske, šef obezbjeđenja Bojovićevog klana u Beogradu, još jedan istaknuti pripadnik klana. Početkom ovog mjeseca, u Antverpenu uhapšen je Veljko Banović Votka, najbliži Bojovićev saradnik.

Kako je “Blic” pisao, Dragoslav – Miša Ognjanović pored porodice Bojović, na čelu sa Lukom, zastupao je i Lukine bliske saradnike – Filipa Koraća, ali i nedavno uhapšenog vođu škaljarskog klana Jovana Vukotića.

BLIC

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com