AKCIJA POLICIJE: Uhapšen PODGORIČANIN pronađeno 172 kg DROGE! - Volim Podgoricu

AKCIJA POLICIJE: Uhapšen PODGORIČANIN pronađeno 172 kg DROGE!

 

Službenici Uprave policije MUP-a su juče i danas, u dvije odvojene aktivnosi, zaplijenili 172 kg skanka i 1,73 kg marihuane. Time su spriječeni krijumčarenje i ulična prodaja droge. Tri lica su lišena slobode.

Naime, službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi su danas presjekli lanac krijumčarenja narkotika iz Republike Albanije u Crnu Goru i tom prilikom zaplijenili oko 172 kilograma opojne droge marihuana tipa skank i lišili slobode jednog crnogorskog i jednog srpskog državljanina. Ova dva lica, D.V. (36) iz Podgorice i B.B. (31) iz Subotice, su lišena slobode oko 00,10 časova u priobalnom dijelu Skadrskog jezera, u mjestu Šarova topola, kada su krenula da utovare šest džakova sa skankom u vozilo nakon što su ih iskrcala iz čamca kojim su skank, kako se sumnja, prethodno prokrijumčarila preko jezera iz Albanije. Osumnjičeni su pokušali da pobjegnu ali ih je policija sustigla. Lica, droga, i vozilo predati su službenicima Odsjeka za borbu protiv droge radi daljeg postupanja.

I službenici Odsjeka za borbu protiv droge su, zajedno sa službenicima Centra bezbjednosti Budva, uspješno realizovali aktivnosti na pronalasku narkotika. Oni su juče izvršili pretres stana koji koristi I.P. (27) iz Budve i pronašli i oduzeli osam pakovanja sa sadržajem materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana a koja je, kako se sumnja, bila namijenjena tzv. uličnoj prodaji. Zaplijenjeno je ukupno 1.730 grama ove opojne droge. Osumnjičeni je lišen slobode.

Sva tri osumnjičena lica će, uz krivične prijave, biti privedena državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da su počinila krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Materije za koje se sumnja da su skank i marihuana će biti upućene Forenzičkom centru radi vještačenja.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com