Dvije akcije policije: Kod Skadarskog jezera pronašli 172 kilograma skanka, u Budvi 1,73 kilograma marihuane - Volim Podgoricu

Dvije akcije policije: Kod Skadarskog jezera pronašli 172 kilograma skanka, u Budvi 1,73 kilograma marihuane

Policija je u priobalnom dijelu Skadarskog jezra zaplijenila 172 kilograma i uhapsila Dalibora Vujoševića (36) iz Podgorice i Borisa Bedića (31) iz Subotice.

“Službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi su danas presjekli lanac krijumčarenja narkotika iz Republike Albanije u Crnu Goru i tom prilikom zaplijenili oko 172 kilograma opojne droge marihuana tipa skank i lišili slobode jednog crnogorskog i jednog srpskog državljanina. Ova dva lica, D.V. (36) iz Podgorice i B.B. (31) iz Subotice, su lišena slobode oko 00,10 časova u priobalnom dijelu Skadrskog jezera, u mjestu Šarova topola, kada su krenula da utovare šest džakova sa skankom u vozilo nakon što su ih iskrcala iz čamca kojim su skank, kako se sumnja, prethodno prokrijumčarila preko jezera iz Albanije. Osumnjičeni su pokušali da pobjegnu ali ih je policija sustigla”, saopšteno je iz iz Uprave policije.

Dežurni tužilac Željko Tomković saslušao je i odredio zadržavanje do 72 sata Bediću i Vujoševiću.

Bedićev avokat Damir Lekić za “Vijesti” je kazao da je zadržavanje njegovom klikentu određeno zbog opasnosti od bjekstva.

“Tužilac je zakljucio da se radi o stranom državljanu. Pokušali smo da objasnimo da on iako se rodio u Srbiji nije strani državljanin jer je nastanjen u Podgorici. Sjutra ćemo probati da osporimo ovu odluku tužioca pred sudijom za istragu koji će odlučivati o predlogu za pritvor”, kazao je Lekić.

On je dodao da je njegov branjenik u cjelosti negirao krivično djelo.

“Pojasnio je do detalja situaciju u kojoj se našao. Prema njegovoj odbrani on je zbog kvara na autu nakon prelaska na albansku granicu i odbijanja naših graničara da ga puste natrag u Crnu Goru bio prinuđen da zamoli jednog čovjeka sa čamcem da ga preveze istim natrag u Crnu Goru. Nije znao šta se u čamcu nalazilo”, kazao je Lekić.

Osumnjičeni Vujošević se, saznajemo, pred tužiocem branio ćutanjem.

Iz Uprave policije je saopšteno i da su policajci iz Odsjeka za borbu protiv droge u saradnji sa budvanskom policijom izvršili preters stana koji koristi I.P. (27) iz Budve. Tom prilikom su pronašli marihuanu, a I.P. je uhapšen.

“Oni su juče izvršili pretres stana koji koristi I.P. (27) iz Budve i pronašli i oduzeli osam pakovanja sa sadržajem materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana a koja je, kako se sumnja, bila namijenjena tzv. uličnoj prodaji. Zaplijenjeno je ukupno 1.730 grama ove opojne droge. Osumnjičeni je lišen slobode”, saopšteno je iz Uprave policije.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com