Kusovac ispunio zadatak koji je postavila centrala - Volim Podgoricu

Kusovac ispunio zadatak koji je postavila centrala

Otpisivanjem duga Porto Montenegru od 5,6 miliona eura, predsjednik Opštine Siniša Kusovac ispunio je zadatak koji mu je postavila centrala DPS-a, a taj novac mogao se iskoristiti za desetine projekata u toj opštini, ocijenili su u SDP-u i Tivatskoj akciji.

“Novi predsjednik Opštine je poklonio 5,6 miliona eura novca naših sugrađana arapskim investitorima u Porto Montenegru, i volja da to uradi je izgleda bila najvažnija preporuka da ga izaberu na najznačajniju funkciju u našem gradu”, rekla je odbornica SDP-a u SO Tivat Bernarda Moškov.

Za tu funkciju, kako je dodala, u Tivtu je danas izgleda potrebno imati samo dvije stvari – bespogovornu poslušnost prema Podgorici i državnom DPS-u i želju da se udovolji finansijskim zahtjevima određenim investitorima.

“Novac koji je Porto trebalo da uplati u opštinsku kasu se mogao iskoristiti za desetine projekata od kojih bi naš Tivat izgledao ljepše i bio udobno i kvalitetno mjesto za život. U SDP-u ostajemo dosljedni stavu da su svi investitori (i domaći i strani) više nego dobrodošli u naš grad i da im treba omogućiti sve što je u nadležnosti lokalne uprave, ali da se moraju ponašati kao i svi ostali građani Tivta – platiti poreze i komunalije i sve što je zakonima predviđeno”, poručila je Moškov.

Iz TA su saopštili da je konačno predsjednik Opštine potpisao ugovor kojim budžet Tivta oslobađa od 5,6 miliona eura prihoda, a na osnovu nepostojećih obaveza Opštine Tivat iz ugovora o kupoprodaji Arsenala između Vlade CG i Adriatic Marinasa, ugovora kojeg Opština Tivat nije bila potpisnik.

“Time je izvršio zadatak zbog kojeg ga je centrala DPS-a i postavila za predsjednika Opštine Tivat upotrijebivši ruke odbornika DPS-a, SD-a, i HGI-ja u tivatskoj skupštini. Čestitamo svim članovima i glasačima vladajuće koalicije DPS-SD-HGI u Tivtu, jer su za to glasali na predsjedničkim izborima u aprilu. Imaju razloga za zadovoljstvo, jer je ovo vjerovatno najbrže realizovano predizborno obećanje u oblasti kapitalnih investicija u istoriji ne samo Tivta, nego i cijele Crne Gore”, poručili su iz TA.

Dodaju da ne sumnjaju da će tivatski glasači prepoznati ove genijalne uspjehe aktuelne DPS-SD-HGI uprave i da će do kraja mandata uspjeti Tivat da približe nivou razvoja jednog Bijelog Polja, u kome je toliko dobro da je DPS na nedavnim lokalnim izborima dobio skoro 60 odsto glasova.
Kusovac i izvršni direktor kompanije Adriatic Marinas, Dejvid Margason, potpisali su u četvrtak ugovor o načinu ispunjenja dijela međusobnih obaveza po osnovu naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta i poravnanju međusobnih potraživanja u iznosu od 5,6 miliona eura.

Iz Opštine Tivat saopšteno je da je njihova obaveza da prihvati ulaganja kompanije Adriatic Marinas u pripreme za komunalno opremanje i u komunalno opremanje, uređena Zakonom o planiranju prostora i izgradnji objekata, i da je u saglasju sa ugovorom o kupoprodaji Remontnog zavoda “Sava Kovačević” čiji potpisnici su Vlada Crne Gore i Adriatic Marinas.

Kako su objasnili iznosi ulaganja utvrđeni su nalazom ovlašćenog sudskog vještaka i na osnovu validne dokumentacije.

Podsjeća se da je prethodno Skupština opštine Tivat dala saglasnost na predlog ugovora.

Navodi se da je na ime komunalija, Opština Tivat od Adriatic Marinasa za osam godina naplatila 7,65 miliona eura.

“Kompanija Adriatic Marinas koja realizuje projekat Porto Montenegro, uložila je do sada u njegov razvoj 550 miliona eura neto a najavljeno je još 100 miliona ulaganja u narednom periodu. Na projektu direktno ili indirektno radi između 800 i 1,2 hiljade”, kazali su iz Opštine Tivat.
Bivša gradonačelnica Snežana Matijević uporno je odbijala da stavi potpis na sporni ugovor. DPS je zbog toga pokrenuo proceduru njene smjene i prinudio je da podnese ostavku, nakon čega Kusovac kao v.d. predsjednika Opštine vodi Tivat.

I Aerodrom će dati nekome “u interesu države”

Iz Tivatske akcije kažu da ne sumnjaju da će se ubrzo i najavljena „valorizacija“ Aerodroma Tivat okončati na sličan način.

“Dakle na opšte dobro, prije svega na dobrobit radnika i svih građana Tivta, u najboljem interesu Opštine Tivat i cijele države, i da mi kao zajednica više nećemo imati nikakve veze s tim ‘zastiđem“, kazali su iz TA.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com