PODGORICA: Svjedok saslušavan devet sati - Volim Podgoricu

PODGORICA: Svjedok saslušavan devet sati

Saslušanje zaštićenog svjedoka kodnog imena Jadranko Jonski u predmetu protiv kriminalne grupe Nikšićanina Ranka Radulovića završeno je u jutru između četvrtka i petka.

Tokom devetosatnog saslušanja njemu su pitanja postavljali advokati odbrane, ali i osumnjičeni članovi kriminalne organizacije koji se terete za najteža krivična djela.

“Saslušanje je trajalo do tri sata ujutru i jedino što mogu reći jeste da sam vrlo zadovoljan odgovorima koje sam dobio od Jonskog jer zaštićeni svjedok nije znao da odgovori na pola pitanja koja sam mu postavilo ili je na njih odgovorio pogrešno”, kazao je “Vijestima” advokat Zoran Piperović, branilac osumnjičenih Igora Vukotića i Nikole Mršića.

Po nalogu specijlne tužiteljke Stojanke Radović, dan ranije je obavljen pretres Vukotićeve kuće, koji je označen kao jedan od vođa grupe. Advokati smatraju da je ovo urađeno kako bi se upotpunila priča Jonskog.

„Odbrana smatra da je to urađeno da osvježi pamćenje Jonskog koji se upleo u svoju priču”, kazao je “Vijestima” advokat odbrane Ratko Pantović.

On je kazao da je zaštićeni svjedok tokom saslušanja iznio niz nelogičnosti.

„Naročito prilikom opisa pojedinih ličnosti, tačnije osumnjičenih, objekata i pojedinih događaja”, kazao je Pantović.

Jonski je, navodno, pogriješio prilikom ličnog opisa osumnjičenih Vukotića i Erogena Brajovića koji je nedavno uhapšen u Skadru. Pogriješio je, navodno, i prilikom opisa Vukotićeve kuće.

Međutim, “Vijesti” saznaju da je Jonski u ranijoj izjavi pred tužilaštvom navodno odlično opisao unutrašnjost Vukotićeve kuće, uključujući i da se tamo nalazi slika Al Paćina, američkog glumca poznatog po ulozi u filmu o mafiji “Ožiljak”.

„Na početku jučerašnjeg saslušanja tražili smo izuzeće svih sudija, ali i predsjednika Višeg suda, što je odbijeno”, kazao je Pantović, tvrdeći da nisu dobili zapisnik sa ranijeg ročišta.

Osim Radulovića, Brajovića i Vukotića koji su označeni kao organizatori kriminalne grupe na spisku osumnjičenih su još Željko Radulović, Nikola Mandić, Luka Radulović, Darko Vicković, Nenad Lubura, Radoš Petrušić, Ratko Martinović, Radoje Preradović, Miladin Dedović i Stefan Radulović, Zlatko Matanović, Stefan Perović. Milovan Peruničić i Željko Matijašević.

Pantović: Jonski dobio status svjedoka suprotno ZKP-u

Pantović smatra da je proces dobijanja statusa zaštićenog svjedoka vođen suprotno Zakonu o krivičnom postupku (ZKP), što se može zaključiti na osnovu odgovora koja je davao advokatima odbrane. On je istakao da odbrani još nije dostavljeno rješenje kojim se Jonskom dodjeljuje status zaštićenog svjedoka.

Jonski čije saslušanje je obavljeno putem video-linka, neposredno nakon hapšenja kriminalne grupe istražnim organima je detaljno ispričao kako je funkcionisao klan kojem je pristupio još kao maloljetnik.

Kazao je da je navodno za ubistvo dvojice bivših pripadnika Agencije za nacionalnu bezbjednost plaćeno po 500.000 eura. Glave jednog od rukovodilaca u Upravi policije i njegovog sina bile su navodno ucijenjene na 350.000 eura, a za likvidacije jednog rukovodioca nikšićkog Centra bezbjednosti i inspektora za droge isplaćeno je, tvrdi Jonski, po 200.000 eura.

Vijesti

1 komentar

  1. Youre so cool! I dont suppose Ive read anything in this way just before. So nice to find somebody with a few original applying for grants this subject. realy i appreciate you for beginning this up. this web site is one area that is needed on-line, someone with some originality. useful job for bringing interesting things towards net!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com