,,Sada je već jasno da je DF postao pendrek u rukama DPS-a” - Volim Podgoricu

,,Sada je već jasno da je DF postao pendrek u rukama DPS-a”

Politički direktor GP URA, Rade Milošević pozvao je poslanika Demokratskog fronta, Jovana Vučurovića da iznese dokaze o tvrdnjama da su se URA i Demokrate dogovorili sa DPS-om.

Vučurović je danas, govoreći o reformi izbornog zakonodavstva kazao da je”već došlo do određenih dogovora DPS-a, Demokrata i URA-e”

“Pozivamo političkog marginalca da u javnost iznese dokaze o tvrdnjama da su URA i DCG bilo šta dogovorile sa DPS-om, u suprotnom cjelokupna crnogorska javnost će znati šta je cilj saopštenja “, saopštio je politički direktor GP URA Rade Milošević odgovarajući na današnju izjavu poslanika Vučurovića.

Iz pokreta URA su odbacili tvrdnje poslanika DF da je ta partija, zajedno sa Demokratama, bilo šta dogovorila sa DPS-om.

“Odbacujemo zlonamjerne tvrdnje poslanika Vučurovića da su GP URA i DCG bilo šta dogovarale sa DPS-om. Jedini za koga bi se moglo reći da se tajno sastaje sa DPS-om je upravo Demokratski front, koji očigledno godinama pomaže opstanak Demokratske partije socijalista na vlasti. Sada je već jasno da je DF postao pendrek u rukama DPS-a koji služi isključivo za disciplinovanje opozicije”, ističe Milošević.

Milošević dalje navodi da je cilj izjave Vučurovića zapravo sabotiranje formiranja i rada Radne grupe.

“Cilj saopštenja je samo uvod u sabotiranje formiranja i rada Radne grupe. Želim da napomenem da se lideri URA-e i DCG nikada nisu i neće tajno sastajati sa DPS-om, što se za lidere DF-a ne može reći. Mi smo ponudili Plan koji je dobio podršku u Briselu i od njega nećemo odustati. Vidljiva je nervoza jer su URA i DCG predložile reforme koje će istinski unaprijediti izborni ambijent, što je prepoznato i sa relevantnih međunarodnih adresa. URA I DCG neće stati, jer za razliku od DF-a držimo do riječi. Koliko njihova riječ vrijedi dokazali su činjenicom da su najprije bili najveći zagovornici bojkota parlamenta, a prvi su se vratili u parlament, zarad partijskog rejtinga” kazao je Milošević.

On podsjeća da je poslednju izmjenu izbornog zakonodavstva dogovorio i za nju glasao, zajedno sa DPS-om, upravo Demokratski front.

“Najbolji dokaz saradnje DF i DPS jeste nedavni izbor za predsjednika SO Glavnog grada kada su odbornici DF glasali za izbor Đorđa Suhiha. Zbog toga ni ne očekujemo ništa drugo od političkih gubitnika, osim da se služe raznoraznim podmetanjima i lažima, jer ih je vrijeme pregazilo. Građani su konačno shvatili ko javno i tajno radi za DPS”, naglašava Milošević.

“Moj lični stav je da nam poslanici DF-a nijesu ni neophodni za radnu grupu, jer od njih ne očekujem ništa dobro I konstruktivno. URA nikada neće biti za međuopoziciono prepucavanje ali se na gnusne laži i podmetanja, zarad istine i građana, mora odgovoriti”, zaključuje politički direktor URA.

Vijesti

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com