ZVEZDINA OSVETA BUDUĆNOSTI: Crveno-bijeli pregazili šampiona i osvojili ABA Superkup (VIDEO) - Volim Podgoricu

ZVEZDINA OSVETA BUDUĆNOSTI: Crveno-bijeli pregazili šampiona i osvojili ABA Superkup (VIDEO)

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su Superkup ABA lige pošto su u finalu turnnira u Laktašima savladali Budućnost rezultatom (89:75).

Meč je praktično riješen već posle prve dvije dionice u kojima je Zvezda kažnjavala bezidejnost Budućnosti i prilično slabu odbranu. Zvezda je koristila prednost koju su joj donosili Perperoglu i Cirbes, što je uz odličan šut bilo dovoljbno da se stekne velika prednost
Crvena zvezda je dva puta poentirala uz faul protivnika u prvoj četvrtini.  Budućnost je sa druge strane pogodila samo jednu trojku. Zvezda je prvu opipljiviju prednost imala poslije četiri minuta, kada je serijom 9:0 povbela 12:3.

Maik Cirbes na jednoj i Danilo Nikolić na drugoj strani glavne su poluge svojih timova. Nikolić je pogodio već četiri trojke. Zvezda je ubacila 28 poena u prvoj četvrtini, a oni su djelo Cirbesa, Reglenda i Fajea, dok je praktično sve poene za Budućnost postigao Danilo Nikolić (12).

FOTO: ABA LIGA

Druga četvrtina

Budućnost je sa izuzetkom četiri trojke Nikolića praktično bez šuta. Zvezda to obilato koristi pa posle dvojke Ristića i trojke Dobrića vodi 33:16. Zvezda maksimalno koristi slabiju odbranu Budućnosti i u 14. minutu ima 22 poena viška 43:21. Džikić je već dva puta tražio minut odmora i pita igrače zašto nisu napravili nijedan faul?

Budćnost je u drugom dijelu druge četvrtine na trenutak došla do daha, pa je trener Zvezde Milan Tomić zatražio minut odmora. Taj nalet Podgoričana nije dugo trajao a odbijen je trojkom Perperoglua i blokadama Odža i Fajea, posle kojih je i publika postala glasnija.

Zvezda je u prvom poluvremenu bila potpuno nadmoćna, a to je pokazao i rezultat posle dvije dionice. Šampion Srbije je vodio 57:32. Interesantno, Budućnost je u obje četvrtine ubacila po 16 poena, a Crvena zvezda 28, a zatim poen više.

Treća četvrtina 

Prve poene u nastavku meča postigao je Gordić. Na drugoj strani Faje je pogodio pete poene za Zvezdu iz faula. Cirbes je zatim podigao na noge dvoranu, pošto je najprije izblokirao Erola Klarka, a zatim zakucao u kontranapadu.

Budućnost je uspjela da dođe do daha i serijom poena zaostatak spusti na manje od 20 poena (63:44) u 25. minutu.

Crveno-beli su u polufinalu savladali legiju stranaca iz Cedevite sa 79:68, u meču u kojem su vodili od prvog do poslednjeg minuta.

Podgoričani su pak tek u produžetku slomili otpor Partizana (90:87) i tako obezbijedili učešće u novom finalu Superkupa.

Ekipa trenera Milana Tomića je do sada u predgrađu Banjaluke prikazala dvije odlične partije i sigurnom igrom prvo savladala Olimpiju u četvrtfinalu, pa već pomenutu Cedevitu. Osim želje da osvoji prvi trofej u sezoni, srpski šampion ima i dodatni motiv – da se donekle revanšira “đetićima” za poraz u prošlosezonskom finalu regionalnog takmičenja (3-1 u pobedama).

 

 

 

 

Kurir sport

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com