Crnogorac ponovio pokorio Tajland - Volim Podgoricu

Crnogorac ponovio pokorio Tajland

Prošle godine je sa istorijskih 86 bodova osvojio Taj ligu sa Buriram junajtedom, a sada je tri kola prije kraja prvenstva odbranio šampionski lovor…

Nikšićanin Božidar Boško Bandović je sa Buriram junajtedom nastavio da niže uspjehe, a 48-godišnji klub sa Tajlanda mu se “zahvalio” novim ugovorom do decembra 2020.

Jer, Tajlanđani znaju da naš 49-godišnji stručnjak ima magičnu formulu…

“Bilo je teško, jer znate da je teže odbraniti titulu, nego je osvojiti. To je stvarno tako. Pored toga, igrali smo uporedo u Ligi šampiona i razvijali mlade igrače, a nismo imali dugu klupu. Kada se sve podvuče, imali smo izvanrednu sezonu”, rekao je za Dnevne novine Bandović.

Buriram tri kola prije kraja ima 78 bodova, a drugoplasirani Bangkok je na 66. Međutim, sezona koja traje od februara do oktobra je prelomljena negdje sredinom juna.

“Tada smo imali dvije utakmice protiv Bangkoka u razmaku od tri dana, jednu u prvenstvu, a drugu u FA kupu. Imali smo bod više od Bangkoka, pobijedili smo ih oba puta, otišli na plus četiri i to je bio praktično kraj. To je nama značilo, jer smo postali stabilniji, komunikacija je između nas u klubu bila bolja”, jasan je nekadašnji trener Olimpijakosa, Kerkire, AEL-a, Bakua, Tero Sasane i Sisaketa.

Pogled na tabelu kaže sljedeće: Buriram može da završi prvenstvo sa 87 bodova ukoliko dobije sve utakmice do kraja, što bi bilo najviše u istoriji tajlandskog šampionata.

“Imamo priliku da srušimo naš rekord koji smo postavili prošle godine. Naravno, napašćemo ga”, poručio je Bandović.

Ali, odbrana titule i napad na sopstveni rekord je samo jedan dio u mozaiku uspjeha Boška Bandovića. Buriram junajted je u aktuelnoj sezoni igrao Azijsku Ligu šampiona, prošao je grupu sa skorom dvije pobjede, tri remija, jedan poraz, tako potpisavši prve trijumfe nekog tajlandskog kluba u ALŠ.

“Igrali smo u teškoj grupi, nosili se ravnopravno sa Gvangžuom, Džedžuom i Serezom Osakom. Dali smo putokaz ostalim tajlandskim klubovima kako se trebaju postaviti kada igraju van Tajlanda. Pomjerili smo granice kako u domaćem prvenstvu, tako i u Azijskoj Ligi šampiona”, rekao je Bandović, čiji je Buriram ispao u 1/8 finala od južnokorejskog Jeonbuka ukupnim rezultatom 4:3.

Šampionat je već osvojen, a Buriram će se truditi da opet bude dobar u Ligi šampiona…

“Uvijek razmišljamo unaprijed. Ekipa je spoj mladosti i iskustva, a već imamo kostur za narednu sezonu. Ekipa je dokazala da ima karakter u teškim trenucima, tako da nema potrebe da mijenjamo mnogo”.

Jedini Crnogorac koji je vodio neki klub u evropskoj Ligi šampiona se pronašao na Tajlandu – nema namjeru da napusti sedmostrukog šampiona, jer u Buriramu ima praktično sve.

“Fudbal na Tajlandu je napredovao, Buriram ima uslove kao evropski timovi. Na stadione dolaze navijači, porodice… Uglavnom je puno. Plus, nema tuča i problema. Stranci koji dolaze su kvalitetni i uz njih napreduju domaći igrači. Buriram igra na Čang areni, stadion prima 32.500 gledalaca, ali – to nije sve. Imamo dva trening centra, jedan je u našem gradu Buriramu, a drugi u Bangkoku. Često se desi da u Bangkoku moramo da ostanemo pet – šest dana zbog putovanja, tako da klub ima tamo trening centar. Sve vam je jasno na kom smo nivou onda. Imamo pet – šest terena, teretanu, bazene. . . Sve što nam treba”, podvukao je Bandović.

(Dnevne Novine)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com