VUČIĆ: Srbi plaču za Kosovom iako je davno izgubljeno - Volim Podgoricu

VUČIĆ: Srbi plaču za Kosovom iako je davno izgubljeno

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom govora na sjednici Glavnog odbora njegove Srpske napredne stranke (SNS) izjavio da se Srbija pet godina trudila da vrati pitanje Kosova na pregovarački sto, ali da je trenutno ta politika “doživjela poraz”.

“Moja politika da Srbija sačuva dosta toga na Kosovu i Metohiji je doživela poraz, ta politika nije pobijedila, zato što Srbi više vole da plaču nad nečim što je davno izgubljeno (nego da dobiju nešto za uzvrat)… Sve što smo mogli da dobijemo smo ispustili i izgubili zbog reakcija u Srbiji, koje su osudile svaki moj pokušaj (sprovođenja) kosovske politike”, naveo je Vučić.

Dodao je da je prvu rundu dobila “Srbija plakanja, a ne Srbija koja pobjeđuje”.

“Plašim se da nećemo imati novu šansu, ali ćemo nastaviti da se borimo za naš narod na Kosovu i Metohiji”, kazao je Vučić.

Prema njegovim riječima, u istoj grupi koja se borila protiv njegove politike za Kosovo u istoj grupi i “nevladine organizacije, i Sonja Biserko, i najtvrđi nacionalisti”.

On je rekao da mnogi akteri sa Zapada ne žele da se Srbija miješa u pitanje Kosova i da je to proizvod neodgovorne i katastrofalne politike koja je prethodila.

“Sami smo sebe izbacili iz UN-a, 2012. godine smo sami donijeli presudu protiv sebe (Međunarodnog suda pravde), 2011. godine smo postavili granicu na Brnjaku između Srba i Srba”, rekao je Vučić.

On je obavijestio prisutne članove svoje stranke da “ima veliku bojazan” od “svega što se nadvilo nad Srbijom”, misleći na trenutnu situaciju u regionu, zbog suprotstavljenih interesa velikih sila i da niko ne može da predvidi “šta će se desiti u sljedećih 15-20 dana”.

BETA

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com